Για 5η συνεχόμενη χρονιά η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με την Gifted Hellas διοργάνωσαν το Global Game Jam Athens στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τι είναι το Global Game Jam Athens;

Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται παγκοσμίως έχοντας ως στόχο να προωθήσει την καινοτομία και τον πειραματισμό σε νέες μεθόδους και όχι μόνο πάνω στο αντικείμενο της ανάπτυξης παιχνιδιών. Απώτερος σκοπός είναι η ένωση διαφόρων κλάδων πάνω στο κομμάτι “παιχνίδι” θέλοντας να προάγουν την συνεργασία και την ενοποίηση των συνεργατών αλλά ακόμα και κάποιου ερασιτέχνη που δεν έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο. Έτσι, για άλλη μία χρονιά game developers, συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν ή “τέσταραν” video games, παιχνίδια δρόμου, επιτραπέζια αλλά και παιχνίδια εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, πάντα βέβαια έχοντας ένα κοινό θέμα.

Το παρασκήνιο

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε χαιρετισμούς και ευχαριστίες στο δυναμικό της Gifted Hellas ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την 2η συνεχομένη χρονιά που είχαν την στήριξη της ΓΓΕΕ.

Συμπληρωματικά ο κ.Κρέτσος σημείωσε το γεγονός πως ο κλάδος των video games στην Ελλάδα είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος στον οποίο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε λόγω των ιδεών και των ικανότατων μυαλών που κρύβονται πίσω από τέτοια project. Η διάθεση νέων μυαλών είναι πολύ μεγάλη και κατ’επέκταση μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Τέλος, προανήγγειλε τη διοργάνωση ενός νέου φεστιβάλ το οποίο θα δημιουργηθεί υπό από την αιγίδα της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μέσα στο 2017. Όπως είπε και ο ίδιος ο κ.Κρέτσος στοχεύουν στην δημιουργία μίας “θερμοκοιτίδας” της βιομηχανίας των παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Το τρέχον έτος εκτός από το event στην Αθήνα αναμένουμε και τοπικά Global Game Jams στην Πάτρα και στην Καστοριά.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας:

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος.