Τα Φίτζι είναι ένα νησιωτικό κράτος με έκταση 18.270 τ.χλμ. που απλώνεται στον Ειρινικό Ωκεανό. Περιλαμβάνει 322 νησιά από τα οποία κατοικούνται μόνιμα 106 και 522 νησίδες,στα δύο μεγαλύτερα νησία κατοικεί το 87% του πληθυσμού. Τα κυριότερα νησιά είναι η Βίτι Λέβου και η Βάνα Λέβου και πρωτεύουσα είναι η Σούβα.

 fiji-5

Το κύριο νησί των Φίτζι ονομάζεται Βίτι Λέβου και από αυτο προέρχεται και η ονομασία Φίτζι που είναι από την προφορά των κατοικων των γειτονικών νησιών Τόνγκα. Τα νησιά αυτά επίσης είναι ορεινά που φτάνουν τα 1.300 μέτρα και καλύπτονται απο τροπικά δάση.Τα νησιά Ταβεούνι και Καντάβου, τo σύμπλεγμα Μαμανούκα και το σύμπλεγμα Γιασάουα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των τουριστών. Ο μεσημβρινός που περνάει απο το νησί <<Taveuni>> των Φίτζι το κάνει ένα από τα δυτικά και ανατολικά χερσαία σημεία στην Γή.

fiji-6

Όταν κάποιος επισκεφθεί τα νησιά Φίτζι θα του μείνουν βαθια χαραγμένες μέσα στο μυαλό οι χρυσαφένιες παραλίες με τα κρυστάλλινα νέρα ο πλούσιος βυθός που μπορεί κανείς να εξερευνήσει κατά την διαμονή του στα νησιά.

fiji-4

Αυτά που είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους τουρίστες που καταφτάνουν εκεί από όλο τον κόσμο είναι η Κοραλλιογενής Ακτή, το νησί Denarau όπου εκεί μαζεύονται όλοι οι τουρίστες για βόλτα,το Mamanucas Group με τους κοραλλιογενείς υφάλους του και τέλος το νησί Taveuni με τους απέραντους τροπικούς κήπους.

fiji-3fiji-2fiji-1

Για το τομέα Περιηγήσεων,

Νίκος Ζησιόπουλος, Δημοσιογράφος