Δεν είναι νέο πως η τεχνολογία στις μέρες μας έχει φτάσει σε περίεργα εποικοδομητικά μονοπάτια, καθημερινά χρηματοδοτούνται projects τα οποία δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πως χρειάζεστε!

Χωρίς αμφιβολία η νέα γενιά τεχνολογικών εφευρέσεων μας έχει χαρίσει πολλές συσκευές που μας έλυσαν τα χέρια αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές που μας μπέρδεψαν το ίδιο όσο μας εξέπληξαν.

ANOVA PRESICION COOKER

Το Anova Presicion Cooker είναι ένα εργαλείο για την κουζίνα το οποίο δεν ήξερες πως χρειαζόσουν. Επιτρέπει στον κάτοχο του να μαγειρεύει “sous vide” που σημαίνει σε ποιότητα που μόνο ένα εστιατόριο μπορεί να σου προσφέρει. Η πραγματική ομορφιά και καινοτομία κρύβεται πίσω από την αμεσότητα που υπάρχει στην χρήση του καθώς μπορείτε να ο χειριστείτε μέσω της iOS ή Android συσκευής σας, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν δεν βρίσκεστε στο χώρο της οικιακής κουζίνας σας μπορείτε με μία εντολή να προετοιμάσετε ένα έτοιμο γεύμα αξίας 5 αστέρων.

FEND

Αν είστε ποδηλάτης ή ακόμη και θαυμαστής της ποδηλασίας τότε γνωρίζετε πως όση ευκολία και χρηστικότητα προσφέρει ένα ποδήλατο για να μετακινηθείς εντός πόλης -και όχι μόνο- τόση δυσκολία προσφέρει η μεταφορά του εξοπλισμού που πρέπει κάποιος να κατέχει για την ασφάλεια του. Το συγκεκριμένο gadget σας βγάζει από την αμήχανη θέση να ρωτήσετε για άλλη μια

φορά που μπορείτε να ακουμπήσετε το κράνος σας. Από την στιγμή που θα κατεβείτε από το ποδήλατό σας έχετε την δυνατότητα να διπλώσετε το κράνος σας δημιουργώντας μία μικρή μπάλα η οποία σίγουρα θα χωράει στην χειραποσκευή σας. Το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο να φορεθεί και να κατανοηθεί πλήρως η λειτουργία του από τον χρήστη το καθιστά απαραίτητο κάνοντας και τους πιο απρόσεχτους να μην ξεχάσουν αυτό το μικρό αλλά απαραίτητο βήμα ως προς την ασφάλεια τους.

FOLDSCOPE

Άλλη μία συσκευή η οποία κανείς δεν περίμενε ότι υπάρχει είναι το Foldscope, πρόκειται για ένα χάρτινο μικροσκόπιο το οποίο εμφανισιακά δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό σε όλους μικροσκόπιο. Μην σας ξεγελά η κατά των άλλων “ταπεινή” του εμφάνιση καθώς σας δίνει την δυνατότητα να δείτε μέσα από αυτό κινήσεις ανεξάρτητων κυττάρων, βακτήρια και πολλά άλλα.

Είναι ένα τέλειο gadget για τους λάτρεις της φυσικής καθώς σας προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία χαρίζοντάς σας όμως την διακριτικότητα που θα θέλατε μέσα από τον μίνιμαλ σχεδιασμό του.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας:

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος.