Εικόνες σαν και αυτές θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα σε μας τους ανθρώπους, πως όλες οι φυλές και τα είδη που κατοικούμε σε αυτόν τον πλανήτη μπορούμε και πρέπει να ζούμε αρμονικά σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης και να προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε αγάπη και ζωή σε όλα τα έμβια όντα. Εικόνες σαν και αυτές “διχάζουν” ακόμη και την τροφική αλυσίδα!

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-1

Τρία μικρά γουρουνάκια ξεκουράζονται δίπλα στη θετή μητέρα τους, τη Sai Mai, μια 8χρονη τίγρη, που ζει στο Sriracha Tiger Zoo στην Ταϊλάνδη. “Τα φροντίζει σαν να είναι δικά της και απολαμβάνει το παιχνίδι μαζί τους από την πρώτη κιόλας στιγμή” λέει ο υπεύθυνος του Ζωολογικού Κήπου.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-2

Στο Μπαλί της Ινδονησίας ένα εγκαταλειμμένο γατάκι δέχεται τα χάδια τής Kiki, η οποία έγινε διάσημη άμα τη εμφανίσει της φωτογραφίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φωτογράφος Anne Young απαθανάτισε τη σκηνή στο Monkey Forest Park λέγοντας: “Το φροντίζει σαν να είναι δικό της και κάνει τα πάντα για να σιγουρευτεί ότι δεν πρόκειται να πάθει κακό

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-3

Η Laska, μια ιδιαίτερη περίπτωση θηλυκού σκύλου, που ανέλαβε να μεγαλώσει δύο μωρά αγριογούρουνα που βρέθηκαν ετοιμοθάνατα στη φάρμα της οικογένειας, λίγο πιο έξω από το Αμβούργο της Γερμανίας. “Τα μωρά ήταν εντελώς παγωμένα όταν τα έφερα στο σπίτι και ήμουν σίγουρος ότι θα πέθαιναν. Όμως η Laska ήξερε καλά τι να κάνει. Έμεινε ξάγρυπνη όλη νύχτα για να τα ζεστάνει, τα καθάριζε με τη γλώσσα της και έπαιζε μαζί τους. Είναι μια αξιοθαύμαστη μητέρα!” λέει ο κ. Heckers, ιδιοκτήτης της Laska.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-4

Η Koko ζει στο Gorilla Foundation στις ΗΠΑ, έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση με τις γάτες. Έτσι όταν η εθελόντρια Janis Turner πήγε να επισκεφθεί τη γοριλίνα φέρνοντας μαζί της ένα αδέσποτο γατάκι που είχε βρει στο δρόμο, η Koko ανέλαβε τη φροντίδα του εξ ολοκλήρου.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-5

H Chia είναι ένα παιχνιδιάρικο Pomeranian που μόλις είχε γεννήσει τρία κουτάβια. Αν και δύο μηνών λεχώνα, δεν δίστασε καθόλου να αναλάβει τα ορφανά γατάκια που έφερε στο σπίτι ένας φίλος της οικογένειας.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-6

Η Katjinga, μια 8χρονη αξιαγάπητη σκύλα που ζει με τους ιδιοκτήτες της σε ένα αγρόκτημα στη Γερμανία, φροντίζοντας εδώ και λίγους μήνες ένα νεογέννητο χοιρίδιο που βρέθηκε ολομόναχο ανάμεσα στα δέντρα του κτήματος. “Η μητέρα του αγνοείται και το βρήκαμε ετοιμοθάνατο. Η Katjinga το πήρε αμέσως υπό την προστασία της!” λέει ο κ. Roland Adam, υπερήφανος ιδιοκτήτης του σκύλου.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-7

Όταν το δέντρο που ζούσαν αυτά τα τρία μωρά σκιουράκια κόπηκε από τους ξυλοκόπους, η Pixie από τη Νότια Καρολίνα (το μαύρο κανίς της φωτογραφίας) ήταν εκεί για να βοηθήσει. Έχοντας ακόμη γάλα, μετά τον τοκετό της λίγους μήνες νωρίτερα, η Pixie άρχισε αμέσως να θηλάζει τους σκίουρους χωρίς κανέναν δισταγμό. Τούς ανέθρεψε για 3 εβδομάδες μέχρι να δυναμώσουν, δείχνοντας παράλληλα μεγάλη τρυφερότητα και αγάπη.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-8

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-7

“>Η Isabella είναι ένα Golden retriever από το Κάνσας που ανέλαβε να αναθρέψει τρία λευκά τιγράκια Βεγγάλης σαν δικά της, όταν ο Tom Harvey και η σύζυγός του Allie -ιδιοκτήτες Ζωολογικού Κήπου- τα έφεραν στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους σταμάτησε να τα θηλάζει 15 ώρες μετά τη γέννησή τους. “Η Isabella μόλις είχε γεννήσει 6 κουτάβια και παρόλα αυτά δεν έδειξε καμία δυσαρέσκεια. Το αντίθετο, μάλιστα. Ανέλαβε το θηλασμό τους σαν πραγματική μητέρα και τα έσωσε κυριολεκτικά από βέβαιο θάνατο” λέει ο Tom.

zwa-pou-iothetoun-kai-thilazoun-alla-zwa-9

Το μικρό ελαφάκι που βλέπετε ήταν τυχερό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί διασώθηκε από τις πλημμύρες ενός ποταμού στη Νότια Κορέα, όταν ένας γεωργός το είδε να παλεύει με τα ορμητικά νερά και δεύτερον επειδή το θηλυκό σκυλί του διασώστη έγινε αμέσως η θετή μητέρα του ελαφιού, θηλάζοντάς το με μεγάλη τρυφερότητα.

 

Για τον Τομέα Βιοτόπων:

Γιώργος Ταχμαζίδης, Δημοσιογράφος