Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, απλά η πραγματικότητα ξεπέρασε την προσδοκία. Έτσι η εταιρεία κατασκευής των Mini Cooper αποφάσισε να εκσυγχρονίσει ακόμη και το πιο νοσταλγικό πνεύμα. Ενώνοντας πέντε ολόκληρες δεκαετίες και φέρνοντας μία κάποια μορφή επανάστασης στη διαδρομή του ιστορικού αυτοκινήτου, προμηνύοντας την ηλεκτρική έκδοσή του, μισό αιώνα μετά την κυκλοφορία του. Το πρωτότυπο Mini Cooper του 1959, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον δρόμο, σε ένα back to the future ταξίδι με ημερομηνία άφιξης τους πρώτους μήνες του 2019. Πέρα από την καταφανή ομοιότητα με τον ιστορικό πρόγονό των σημερινών ΜΙΝΙ, δυστυχώς η βρετανική φίρμα δεν δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις προδιαγραφές που συνοδεύουν αυτό το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο δείχνει να αποτελεί την επιτομή του ρετροφουτουρισμού.

Όσοι σπεύσατε να χαρείτε από τα παραπάνω περιμένετε πρώτα να διαβάσετε και την συνέχεια, ώστε να καταλάβετε γιατί το ηλεκτρικό, κλασσικό Mini είναι αναμφίβολα ένα τέλειο trendy icon, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που είναι οικολογικό, δεν είναι όμως προς πώληση.

Η Mini το έφτιαξε περισσότερο για να προωθήσει το νέο ηλεκτρικό Mini που θα κυκλοφορήσει το 2019 και επίσης για να αποδείξει πως έχει σκοπό να κάνει όλα της τα μοντέλα ηλεκτρικά κάποια στιγμή στο μέλλον. Το ηλεκτρικό, κλασσικό Mini έχει όλα τα στοιχεία που το έχουν κάνει αυτοκίνητο σύμβολο εδώ και δεκαετίες, μόνο που αυτά τα συμπληρώνουν το λογότυπο του ηλεκτρικού Mini καθώς και η πρίζα που έχει αντικαταστήσει την τάπα της βενζίνης.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί μπαταρίες σε σημείο το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί, όμως το κλασσικό Mini ούτως ή άλλως δεν έχει και πολλά σημεία να τοποθετήσεις οτιδήποτε. Οι μπαταρίες αυτές δίνουν αυτονομία περίπου 110 χλμ. και φορτίζονται σε οικιακό ρεύμα σε περίπου τέσσερις ώρες. Όλα αυτά βεβαίως δεν έχουν και μεγάλη σημασία καθώς το ηλεκτρικό, κλασσικό Mini δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πουθενά παρά στις παρουσιάσεις της Mini και της BMW ανά τον κόσμο.

Όπως και να έχει με τις επίσημες κατευθύνσεις, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη πειραματική σκέψη η οποία, αν και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, δείχνει να αποτελεί ιδανικό προπομπό για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ΜΙΝΙ παραγωγής το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, η θυγατρική του ομίλου BMW θα εμφανιστεί από το 2019.

Λάμπρος Παπαδής, Δημοσιογράφος