Όπως είναι γνωστό τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη είναι πάντα μαγικά κι αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Φέτος προβλέπεται να είναι ακόμη πιο φαντασμαγορικά καθώς οι διοργανωτές πρόκειται να δώσουν στην πόλη μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα με σύμβολο της το τεράστιο νορβηγικό δέντρο το οποίο θα διακοσμηθεί με 50.000 λαμπιόνια και με αστέρι από swarowski 250 κιλών.

Το 86ο δέντρο το οποίο θα φωτίσει την πόλη της Νέα Υόρκης θα είναι ένα νορβηγικό δέντρο καλλιεργημένο σε φυτώριο στην Πενσιλβανία. Πρόκειται να κοπεί στις 9 Νοεμβρίου στην Πενσιλβανία και να φτάσει δύο μέρες αργότερα στη Νέα Υόρκη. Η προβλεπόμενη διακόσμηση του είναι αυτή που έχει τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου. 50.000 λαμπιόνια θα στολίσουν το μοναδικό αυτό δέντρο γεγονός που θα κάνει το δέντρο και την όλη περιοχή άκρως φωτεινή. Τις εντυπώσεις έχει, επίσης, κλέψει το υπέρλαμπρο αστέρι από πέτρες Swarowski βάρους 250 κιλών και μήκους 2,8 μέτρων. Οι ακριβείς διαστάσεις του πολυσυζητημένου δέντρου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ωστόσο οι κάτοικοι και οι τουρίστες της πόλης θα θαυμάσουν σίγουρα ένα μεγάλο και λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα φώτα του πρόκειται να ανάψουν κατά την χριστουγεννιάτικη διοργάνωση της πόλης στις 29 Νοεμβρίου για να γίνει ξανά σημείο αναφοράς συνεχίζοντας μία παράδοση δεκαετιών. Παράδοση πλέον αποτελεί και το παγοδρόμιο το οποίο στήνεται κάθε χρόνο δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Την εορταστική ατμόσφαιρα της περιοχής απογειώνουν τα κάλαντα που ηχούν από τα μεγάφωνα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το πολυαναμενόμενο δέντρο όσο και το παγοδρόμιο θα παραμείνουν εκεί έως και τις 9 Ιανουαρίου 2018.

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος