Ξεκίνησε η μάχη για την εξασφάλιση άδειας παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου.

Σε πρώτη φάση οριστικά εκτός διαγωνισμού τέθηκε το AΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς ο φάκελος που κατέθεσε δεν περιελάμβανε το παράβολο των 30.000 ευρώ ύστερα απο ανακοίνωση της ΓΓΕ.

Έτσι,πλέον στον διαγωνισμό στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μένουν 10 υποψήφιοι, οι εξής :

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ 4

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”

9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

Το επόμενο κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, αν δεν προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία ως την Παρασκευή, θα είναι το MEGA CHANNEL, το οποίο δεν προσκόμισε τραπεζική ενημερότητα, καθώς δεν κατόρθωσε μέχρι στιγμής να λάβει την έγκριση των τραπεζών για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλλε.

Η τραπεζική ενημερότητα ήταν από την αρχή του διαγωνισμού απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί έγκυρη μια συμμετοχή και όπως όλα δείχνουν, το MEGA δεν θα κατορθώσει να την εξασφαλίσει, ακόμη κι αν αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή να της επιτρέψει να την καταθέσει εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση,οι ενδιαφερόμενοι που θα προεπιλεγούν, περνώντας τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών θα ανακοινωθούν το αργότερο ως τις 14 Ιουλίου.

Η δημοπρασία για την ανάδειξη των τεσσάρων σχημάτων στους οποίους θα κατακυρωθούν οι άδειες, θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου.

Για τον Τομέα Τηλεόρασης:

Έμιλυ Τσενάι, Δημοσιογράφος