Στις 22 Σεπτεμβρίου, στην επαρχία Φάριαμπ στο βόρειο Αφγανιστάν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν η αιτία για τον θάνατο επτά παιδιών και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Δύο από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo, δήλωσαν πως η βόμβα τοποθετήθηκε από τους Ταλιμπάν σε σημείο ελέγχου δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν στην περιοχή Σιρίν-Ταγκαπ που βρίσκεται στην κατοχή των ανταρτών. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Οι Ταλιμπάν είναι πολιτικό-θρησκευτικό κίνημα που κυβέρνησε την χώρα από το 1996 έως το 2001 άλλα εκδιώχθηκαν βίαια καθώς κατηγορούνταν για βάναυση μεταχείριση κυρίως ενάντια των γυναικών. Παρά την εκδίωξή τους, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα αντάρτικο πόλεμο κυρίως στο νότιο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα θύματα του άμαχου πληθυσμού το 2017 έφτασαν τα 10.453 μέσα στους οποίους υπήρχαν 3.483 νεκροί. Αν και υπάρχει μείωση 9% σε σχέση με το 2016, η αναφορά τονίζει τον μεγάλο αριθμό της αυτοκτονικών επιθέσεων με βόμβα και άλλου είδους εκρηκτικών επιθέσεων.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος