Είσαι λάτρης του ωραίου και φινετσάτου αυτοκινήτου; Λατρεύεις κυρίως τα σκανδιναβικά αυτοκίνητα; Τότε, το Volvo v40 Cross Country είναι το αυτοκίνητο που μάλλον ψάχνεις. Διακρίνεται για την σκανδιναβική του πολυτέλεια και φινέτσα και είναι από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα αυτοκίνητο για την πόλη, το Volvo V40 ίσως είναι από τα καταλληλότερα. Φυσικά, δεν είναι κατάλληλο μόνο για την πόλη , καθώς η μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος δίνει στο αυτοκίνητο και το πλεονέκτημα της κυκλοφορίας και εκτός της πόλεως. Περιλαμβάνει ρυθμισμένη ανάρτηση και ακρίβεια συστήματος και σε συνδυασμό με την ποιότητα κύλισης, προσφέρει στον οδηγό ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι.

Η σχεδίαση του χαρακτηρίζεται από την σουηδική ομορφιά και καλαισθησία. Η κεντρική ψηφιακή κονσόλα με τον ψηφιακό πίνακα οργάνωσης-που πρώτη η Volvo σχεδίασε- «κλέβει» τις εντυπώσεις. Διαθέσιμες είναι και οι νέες επενδύσεις στα καθίσματα και στο ταμπλό, που ενισχύουν την ομορφιά του αυτοκινήτου. Οι δίχρωμές αποχρώσεις του ανθρακί με το μπεζ, μαζί με τις μοντέρνες ραφές στα καθίσματα και στις πλευρικές ταπετσαρίες ολοκληρώνουν την φινετσάτη σχεδίαση του Volvo v40 και προσδίδουν ακόμα και ένα πιο σπορ χαρακτήρα.

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από τους νέους turbo κινητήρες , DriveE , οι οποίοι παράγονται και σχεδιάζονται από την ίδια την Volvo. Οι κινητήρες έχουν ισχύ που ξεκινούν από 152 ίππους και φτάνουν μέχρι τους 245 ίππους.

Οι εκδόσεις που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον είναι το Τ3, των 1600 κ.ε και με ισχύ 152 ίππους , η οποία ως έκδοση συνδυάζεται με το καινούριο αυτόματο κιβώτιο και η έκδοση Τ5 των 2000κ.ε και με ισχύ 245 ίππους , η οποία διαθέτει την τετρακίνητη AWD και βελτιώνει την ευστάθεια και τα κρατήματα του αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Το νέο Volvo v40 Cross Country κοστολογείται στα 21.248 ευρώ. Στην χώρα όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει και να δει από κοντά το αυτοκίνητο, μπορεί να μεταβεί σε μια εταιρία της Volvo και να προγραμματίσει ένα TestDrive.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος