Ο Αμερικανός Γουές Άντερσον και η γυναίκα του Ζούμαν Μαλούφ θα παρευρεθούν στην έκθεση του μουσείου Ιστορία της Τέχνης της Βιέννης και θα αφηγηθούν δικές τους ιστορίες.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου του 2019 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση στο μουσείο Kunsthistorisches της Βιέννης. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι το μεγαλύτερο της Αυστρίας και έχει ακόμη χαρακτηριστεί ως το μουσείο των καλών τεχνών. Το μουσείο περιέχει ανεκτίμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Στην έκθεση στεγάζεται μία συλλογή μουσικών οργάνων, όπλων, πανοπλιών καθώς και ελληνορωμαϊκών αρχαιοτήτων.

“Οι Γουές και Μαλούφ είναι νέοι προσκεκλυμένοι επιμελητές του μουσείου” δήλωσε Ζάσπερ Σάρπ, ο επιμελητής μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης του μουσείου. Τόνισε ακόμη στην δήλωση του πως θα είναι ένα θέαμα, ένα μεγάλο σκηνικό από 14 συλλογές. Ο Γουές Άντερσον είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός μεγάλων επιτυχιών. Συνεπιμελήτρια στην έκθεση είναι η γυναίκα του, Ζούμαν Μαλούφ, γνωστή κυρίως ως σχεδιάστρια κοστουμιών και μυθιστοριογράφος. Η Μαλούφ έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Vogue ως Βικτωριανή κυρία.

Συνεχίζοντας την σειρά εκθέσεων που είχε αρχίσει με τον Εντ Ρασά το 2012 και μετά με τον Έντμουντ ντε Βάαλ το 2016, η φετινή θα έχει ως επιμελητές τους Γουές Άντερσον και Ζούμαν Μαλούφ. Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου του 2019 και στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Βενετία της Ιταλίας. Θα φιλοξενηθεί στο Fondazione Prada του ιταλικού οίκου μόδας της Prada. Ο Γουές έχει ξανασυνεργαστεί με τον συγκεκριμένο οίκο μόδας. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, διαφημίσεις και είχε σχεδιάσει ένα καφέ, το Bar Luce, μέσα στον οίκο μόδας.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος