Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, ο συνθέτης θρυλικών μιούζικαλ όπως το «Cats», το «Evita» και το «Phantom Of The Opera» είναι έτοιμος να διηγηθεί τη δική του ιστορία στην αυτοβιογραφία του, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Unmasked», θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαρτίου 2018, ημερομηνία που βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή των 70ων γενεθλίων του, τα οποία θα γιορτάσει στις 22 Μαρτίου.

Ενώ υπάρχουν αρκετά βιβλία που πραγματεύονται τη ζωή του συνθέτη, αυτό θα είναι το πρώτο που γράφει ο ίδιος. Το βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins, υπόσχεται να αποκαλύψει όλα τα επιτεύγματα, τα παιχνίδια που του έπαιξε η μοίρα, τις συνθήκες που του έφεραν επιτυχία αλλά και απογοήτευση όσο και τα πάθη που τον εμπνέουν και τον συντηρούν.

Το βιβλίο εξετάζει τις παραστάσεις και τη μουσική του, και περιέχει ιστορίες για την Ιλέιν Πέιτζ, τη Σάρα Μπράιτμαν, τον Ντέιβιντ Φροστ, τη Τζούντι Ντέντς, τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και για πολλές ακόμα διασημότητες.

Σε δήλωσή του, ο Γουέμπερ ανέφερε ότι αντιστάθηκε για καιρό στην επιθυμία να γράψει τη δική του ιστορία αλλά υπέκυψε τελικά υπό την πίεση της οικογένειας και των φίλων.

Βιογραφικά Στοιχεία

Ο βαρόνος Άντριου Λόιντ Γουέμπερ γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1948, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου και είναι συνθέτης και παραγωγός-ιμπρεσάριος του μουσικού θεάτρου.

Είναι ο δημιουργός μεγάλων και δημοφιλών μιούζικαλ, κάποια από τα οποία παρουσιάστηκαν για περισσότερο από μία δεκαετία στα θέατρα του Γουέστ Εντ και του Μπρόντγουεϊ. Στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του έχει συνθέσει 13 μιούζικαλ, έναν κύκλο τραγουδιών, ένα σύνολο παραλλαγών, μουσική για δύο κινηματογραφικές ταινίες και ένα ρέκβιεμ. `Εχει τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη το 1992, με επτά Βραβεία Τόνυ, τρία Βραβεία Γκράμι, ένα βραβείο Όσκαρ Kαλύτερου Tραγουδιού (1996), 14 Βραβεία Άιβορ Νοβέλο, επτά Βραβεία Ολίβιε και μία Χρυσή Σφαίρα.

Πολλά από τα τραγούδια του έχουν αναπαραχθεί ευρύτατα και αποτελούν διεθνείς επιτυχίες έξω από τα μητρικά τους έργα, όπως το «The Music of the Night» από Το φάντασμα της Όπερας, το «I Don’t Know How to Love Him» από το Jesus Christ Superstar, τα «Don’t Cry for Me, Argentina» και «You Must Love Me» από την Εβίτα, το «Any Dream Will Do» από το Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat και το «Memory» από το Γάτες.

Η εταιρεία του Γουέμπερ, η Really Useful Group, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιχειρήσεις του Λονδίνου. Ο Γουέμπερ είναι επίσης πρόεδρος της μεγαλύτερου κύρους σχολής για εκπαίδευση στο μουσικό θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, της Arts Educational Schools London, που έχει την έδρα της στο Τσίσγουικ του Δυτικού Λονδίνου.

Νένα Πασβάντη, Δημοσιογράφος