Μπορεί να μην είσαι λάτρης της τέχνης ή όταν σου πει η κοπέλα σου να κάνετε ταξίδια και να επισκεφτείτε όλα τα μουσεία της περιοχής να βγάζεις σπυριά αλλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας και πλέον αφού όλα γίνονται όλο και πιο μοντέρνα όλοι θα απολαμβάνουν μία ξενάγηση σε κάποιο μουσείο ή κάποια gallery. Ας δούμε λοιπόν τα 5 πιο εντυπωσιακά μουσεία που ανοίγουν τις πόρτες τους το 2018.

1. BETA MAIN, Los Angeles

Στις 25 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της και η διώροφη γκαλερί με τον γυάλινο τοίχο των 12 μέτρων μαζί με τα στούντιο πέντε καλλιτεχνών. Πέρυσι το Μέιν άνοιξε τις πύλες του στο πειραματικό μουσείο τέχνης στο κέντρο του Λος Άντζελες που αποτελείται από τρία κτίρια.

2. HAYWARD GALLERY, London

Ο χώρος τέχνης ανοίγει στις 25 Ιανουαρίου, μετά από δύο χρόνια ανακαίνισης των 66 πυραμιδικών φώτων οροφής. Η ψευδοροφή που έσταζε αφαιρέθηκε και τώρα τα δωμάτια έχουν περισσότερο φως και πιο ψηλό ταβάνι.

3. ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ, Rio de Janeiro

Οκτώ όροφοι γκαλερί, θεάτρων, εστιατορίων στην περίφημη παραλία Κόπακαμπάνα αναμένεται να γίνουν παγκόσμιο σημείο συνάντησης φιλότεχνων παγκοσμίως. Το μουσείο γιορτάζει την πολιτιστική ιστορία της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της σάμπα και της μπόσα νόβα αλλά και του καρναβαλιού. Θα ανοίξει το Δεκέμβριο του 2018.

4. ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, Giza Το κολοσσιαίο νέο μουσείο αιγυπτιολογίας του Χένεγκαν Πένγκ, θα προσφέρει και μια καταπληκτική θέα στις πυραμίδες. Ένας διαφανής πέτρινος τοίχος και ειδικοί φωτισμοί τη νύχτα αναμένεται να το μετατρέψουν σε πόλο έλξης από τα τέλη του 2018.

5. V&D, Dundee
Το εντυπωσιακό μουσείο στη Σκωτία, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το καλοκαίρι. Σχεδιάστηκε από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα και θα φιλοξενεί καινοτομικά ντόπια σχέδια.

Μιλένα Αμπράμοβιτς, Δημοσιογράφος