Το MEGA Channel, εξέπεμψε τελευταία φορά τηλεοπτικό σήμα στις 28.10.18 στις 2.08 τα μεσάνυχτα, ύστερα από 29 χρόνια λειτουργίας. Ήταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας με έδρα την Αθήνα. Διατίθεται πλέον μόνο σε συνδρομητικές πλατφόρμες.
Η τελευταία σκηνή, πριν διακοπεί η εκπομπή, ήταν από την σειρά “Οι Απαράδεκτοι” που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο κανάλι, όπως και οι σειρές που είχαν προηγηθεί της τελευταίας, “ Τρεις Χάριτες” και το “Δις Εξαμαρτείν”.

Το κανάλι βρισκόταν αντιμέτωπο με πολλά οικονομικά προβλήματα από το 2012 λόγω των δανείων από τις τράπεζες και τις αντιπαραθέσεις που προέκυψαν μαζί τους. Τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα περιλάμβανε κυρίως επαναλήψεις, και παρόλα αυτά σημείωνε υψηλή τηλεθέαση.
Σε σπάνιες περιπτώσεις υπήρξε και ζωντανή αναμετάδοση δελτίων τύπου. Μάλιστα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2018, το κανάλι μετέδιδε το δελτίο καιρού καθημερινά στις 5.00 μ.μ. ζωντανά όποτε και διακόπηκαν και οι διαφημίσεις. Οι εργαζόμενοι διέκοψαν την εργασία τους επειδή δεν μπορούσαν πλέον να παίρνουν το μισθό τους.

Το γεγονός πως το κανάλι δεν συμμετείχε στην τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδήγησε την Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να καταλήξει σε μια απόφαση που βασιζόταν στο νόμο 4496/2017.
Συγκεκριμένα αναφέρει : «Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ’ ιδίαν περιστάσεων». Η απόφαση διακοπής πάρθηκε στις 5 Οκτωβρίου.

Λίγες μέρες πριν το κλείσιμο του καναλιού, οι εργαζόμενοι δημιούργησαν ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο που υπενθυμίζει στο κοινό την συνεισφορά του καναλιού.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος