Τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του πλανήτη, ο παγκόσμιος πληθυσμός χαρακτηριζόταν από αργούς, σχεδόν μηδενικούς, ρυθμούς αύξησης. Οι ρυθμοί ανάπτυξης άρχισαν να τα τελευταία 10.000 χρόνια να είναι θετικοί. Παρόλα αυτά οι περίοδοι πληθυσμιακής εξέλιξης δεν ήταν ούτε γραμμικοί ούτε σταθερά αυξητικοί. Ακολουθήθηκαν από περιόδους στασιμότητας και άλλοτε τις διαδέχθηκαν περίοδοι πληθυσμιακής συρρίκνωσης.Οι αλλαγές αυτές ήταν αποτέλεσμα των έντονων διακυμάνσεων της γονιμότητας και της θνησιμότητας.

Ακόμα και οι φυσικοί πόροι συνέβαλαν σε αυτή την αλλαγή. Αναπτύχθηκαν νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, καλλιεργήθηκαν και κατοικήθηκαν νέα εδάφη και αξιοποιήθηκαν νέες πρακτικές. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η επιστημονική πρόοδος, επίσης συντέλεσαν στην πληθυσμιακή αύξηση. Ο πληθυσμός εξελίσσεται υπό την επίδραση δύο βασικών δυνάμεων. Του αναγκαστικού περιορισμού και της επιλογής. Το νερό, η τροφή, οι πρώτες ύλες καθώς και οι πηγές ενέργειας , αποτελούν βασικούς περιοριστικούς παράγοντες, οι οποίοι επικράτησαν των δυνάμεων της προσωπικής επιλογής.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τον αριθμό των 7,8 δισεκατομμυρίων. Η απότομη άνοδος ξεκίνησε από τον 19ο αιώνα. Αντί αυτό το γεγονός να θεωρηθεί θετικό, πολλοί επιστήμονες έχουν δηλώσει, ότι η γη δεν μπορεί να συντηρήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η δήλωση αυτή στάθηκε ως αφορμή για κάποιους πως κρύβεται ένα σχέδιο εξόντωσης του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ραγδαία μείωση της γονιμότητας

Ένας από τους λόγους που προκαλεί μείωση πληθυσμού είναι η υπογεννητικότητα. Η πτωτική πορεία της γονιμότητας αποτελεί παγκόσμια τάση ανεξαρτήτως την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.Οι κυβερνήσεις δημιουργούν οικονομικές και θεσμικές συνθήκες για μείωση γονιμότητας, διότι όσο ο πληθυσμός αυξάνεται τα εισοδήματα ανεβαίνουν.Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων ( 9%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Γερμανία (8,4%) και την Πορτογαλία (8,5%). Ωστόσο και το οικονομικό κομμάτι έχει συμβάλει σε αυτή την απόφαση.

Σε έρευνες που πραγματοποιούνται, το 52,9%  θεωρεί το υψηλό οικονομικό κόστος πολύ βασικό παράγοντα, ώστε να αποκτήσει τέκνο.Επιπλέον το 89,7% δηλώνει ότι θα επέλεγε να κάνει παιδί, αν του καλύπτονταν τα έξοδα τοκετού.Πολλές περιοχές, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας – όπως συμβαίνει σε ορισμένα νησιά της Ελλάδας – επηρεάζει την απόφαση των ζευγαριών στο να αποκτήσουν παιδί.

Στην Ασία, η πτωτική πορεία της γονιμότητας άρχισε την δεκαετία του 1960 και μειώθηκε στο μισό μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, περνώντας στα 5,8 στα 2,5 παιδιών ανά γυναίκα. Ευρέως γνωστή είναι η πολιτική του ενός παιδιού στην Κίνα, που μείωσε δραματικά τη γονιμότητα της, από τα 6 στα 1,5 παιδιά ανά γυναίκα. Πάνω από 50% μειώθηκε η γονιμότητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως και σε χώρες της Βόρειας και Νότιας Αφρικής. Σε όλες αυτές τις περιοχές, οι μείωση της γονιμότητας ξεκίνησε το 1970.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1990, ο δείκτης γονιμότητας είναι χαμηλότερος από 2,5 παιδιά ανά γυναίκα. Αντίθετα, οι χώρες της Αφρικής διατηρούν ακόμα υψηλά επίπεδα γονιμότητας, άνω των 5 παιδιών ανά γυναίκα.

Εμφάνιση Κορωνοϊού

Ήδη από το 2016 υπήρχαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως οι σκοτεινές δυνάμεις της παγκόσμιας ελίτ, επεξεργάζονται σχέδια για τη μείωση πληθυσμού, μέσω ασθενειών, εμβολίων, αεροψεκασμών. Τέσσερα χρόνια αργότερα κάνει την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για πάνω από 578.000 θανάτους στον κόσμο και εξελίχθηκε σε πανδημία. Χτύπησε κυρίως μεγάλες ηλικίες και πολλοί τον σύγκριναν με την ισπανική γρίπη που θέριζε κατά κύριο λόγο νεαρές ηλικίες.

Ο τρόπος εμφάνισής του διχάζει αρκετό κόσμο. Κάποιοι πιστεύουν, ότι προήλθε εξαιτίας μιας νυχτερίδας που καταναλώθηκε από κάτοικο της Ουχάν και άλλοι πιστεύουν, ότι απελευθερώθηκε εσκεμμένα από εργαστήριο της Ουχάν, έχοντας στόχο τον θάνατο χιλιάδων πολιτών, κάτι που κατάφεραν. Στην αρχή της πανδημίας ειδικοί επιδημιολόγοι προέβλεπαν, ότι θα μολυνθεί  το 60 – 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτή η τρομοκρατία σε συνδυασμό με το «lockdown», προκάλεσε αρκετές αυτοκτονίες, καθώς αρκετοί δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

Ο σχεδιασμός του 5G

Η νέα ασύρματη τεχνολογία 5G, θα έχει την ιδιότητα να μεταφέρει πληροφορίες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όμως, επειδή πρόκειται για ένα σήμα υψηλότερης συχνότητας, δεν έχει την εμβέλεια των σημάτων χαμηλότερων συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να πρέπει να τοποθετηθούν κι άλλες κεραίες, για να ενισχυθεί το σήμα. Ο Άλεξ Τζόουνς, γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο σχέδιο, για να εξαπλώσουν το απόλυτο δίκτυο ελέγχου.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, έχει δηλώσει ότι έχουν δημοσιευτεί ακόμα και κυβερνητικά έγγραφα που παραδέχονται, πως πρόκειται για σχέδιο πληθυσμιακής μείωσης. Το 5G θα προκαλέσει στον κόσμο κατάθλιψη, τάσεις εμετού και θα τον κάνουν θυμωμένο. Ήδη η κανονική τεχνολογία της κινητής τεχνολογίας εδώ και τριάντα χρόνια είναι γνωστό, ότι προκαλεί εκατοντάδες καρκίνους. Τα κύματα του 5G θα είναι ακόμα πιο θανατηφόρα και θα καταστρέψουν το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα, την ατμόσφαιρα και θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη γονιμότητα.

Όμως, επιστήμονες ιατροί έχουν δηλώσει ότι υπάρχουν δεκάδες ορθοπεδικές, δερματολογικές και άλλες συσκευές που έχουν τις ίδιες συχνότητες με τις κεραίες 5G και όλα αυτά τα χρόνια ανακουφίζουν και εκπέμπουν στους ανθρώπους χωρίς να προκαλέσουν κανένα κρούσμα καρκίνου. Σε όσες περιοχές έχει χρησιμοποιηθεί έως σήμερα, η μόνη διαφορά που παρατηρήθηκε είναι η γρήγοροι ρυθμοί που υποσχόταν. Ωστόσο, τα αρνητικά αποτελέσματά μπορεί να γίνουν ορατά τα επόμενα χρόνια.

Ο Γκιγιόμ Πουπάρ, ο γενικός διευθυντής της γαλλικής εθνική υπηρεσίας κυβερνοασφαλείας, διαβεβαίωσε ότι οι αρχές της χώρας δε θα απαγορεύσουν πλήρως την αξιοποίηση του εξοπλισμού της κινέζικης κατασκευάστριας Huawei για τη δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τηλεματικής πέμπτης γενιάς – 5G – ωστόσο επισήμανε πως συνιστούν να αποφεύγονται. Αυτά τα δίκτυα, από τη φύση τους, ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο για να γίνεται κατασκοπία, αφού οι υπηρεσίες που προσφέρονται προϋποθέτουν τη χρήση προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Τα πρωτεία για την απόκτηση του 5G τα είχε η Ασία, κυρίως η περιοχή της Νότιας Κορέας και της Κίνας. Η πρώτη, μάλιστα, παρείχε 5Gστους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018. Στην Ευρώπη έκανε την αρχή η πόλη Χάγη της Ολλανδίας. Στην Ελλάδα το 5G έχει δοκιμαστεί στην Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και στο Δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα.

Τροχαία Δυστυχήματα

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να συμβάλει στη μείωση πληθυσμού, ο οποίος δεν πρόκειται για σχέδιο μεγάλων δυνάμεων, αλλά αξίζει να αναφερθεί είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Ειδικά στην Ελλάδα, κάθε εβδομάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας τουλάχιστον ένα τροχαίο δυστύχημα. Τα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ενώ μόλις το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εμπίπτει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Το 95% των ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνουν πιο ασφαλείς οι δρόμοι και για να γλιτώσει από το θάνατο τη νέα γενιά, ενισχύει τους κανόνες για τη διαχείριση της ασφάλειας των οδικών υποδομών και εργάζεται για τη διασφάλιση κοινών κανόνων για αυτοκινούμενα οχήματα.

Τι προβλέπει ο ΟΗΕ

Τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και το υψηλό προσδόκιμο ζωής που θα έχει δημιουργηθεί (κυρίως λόγω ιατρικής εξέλιξης) θα μετασχηματίσουν τη σύνθεση της ηλικιακής πυραμίδας. Τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν περισσότερο γηραιότερο πληθυσμό από ότι νέο, κάτι που ακόμα και τώρα είναι εμφανές. Προβλέπει, μάλιστα, ότι από το 2010 έως το 2050, θα υπάρξει αύξηση 188% για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 351% για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 85 ετών και 1004% για άτομα που ξεπερνούν τα 100 χρόνια.

Τα ποσοστά αυτά έρχονται σε αντίθεση με την αύξηση μόλις 22% του γενικού πληθυσμού ηλικίας 0 – 64 ετών για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο πληθυσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2050 αναμένεται να κορυφωθεί γύρω στα 528,6 εκατομμύρια και στη συνέχεια να μειωθεί σταδιακά έως το 2080 σε 518,8 εκατομμύρια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία μορφή χειραγώγησης. Για το πως ακριβώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, εξαρτάται από τις αποφάσεις των ανθρώπων. Με το αν θέλουν να είναι μέρος αυτού του συστήματος ή να εξεγερθούν και να καταρρίψουν αυτό το σχέδιο.

Μαρία Ζωγράφου, Δημοσιογράφος