Μία νέα έκδοση του GT-R, θα κυκλοφορήσει η Nissan και όπως δηλώνουν, ο στόχος τους είναι να γίνει το πιο γρήγορο super sports car. Το concept του αυτοκινήτου είναι για μετά το 2020.

Ο διευθυντής του τμήματος design της Nissan, Alfonso Albaisa επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά του Nissan GT-R θα είναι το “ταχύτερο σούπερ σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο” όταν τελικά θα παρουσιαστεί γύρω στο 2021. Επιβεβαιώνοντας ότι ένα νέο Nissan GT-R βρίσκεται στην πρώιμη φάση του σχεδιασμού και της μηχανικής, ο Albaisa δήλωσε στο Brit mag Autocar ότι, εσωτερικά, οι μηχανικοί δεν έχουν ακόμη αποφασίσει το πόσο ηλεκτρικό θα είναι το Ιαπωνικό supercar, αλλά ότι «είναι πιθανό» να έχει υβριδική ισχύ.

Βοηθός στην έμπνευση της δημιουργίας της επόμενης γενιάς του GT-R, είναι αναμφισβήτητα ο υβριδικός κινητήρας V6 3.0-λίτρων, που η Nissan δημιούργησε – αλλά δεν το χρησιμοποίησε – για το LMP1 GT-R αυτοκίνητο που τέθηκε να αγωνιστεί το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). Όμως αποφάσισαν πως δεν πρέπει η Ιαπωνική μάρκα να αγωνιστεί με την συγκεκριμένη έκδοση. Η προηγούμενη έκδοση του Nissan GT-R κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 και είναι ένα δίθυρο κουπέ σπορ αυτοκίνητο. Οι κινητήρες του ποικίλλουν. Ξεκίνησε να κυκλοφορεί από τα 480 άλογα και έφτασε να βγάζει μέχρι τα 600, χάρις τον βελτιωτικό οίκο της Νισσάν, την Νίσμο. Η προηγούμενη έκδοση του GT-R ήταν το Skyline GT-R.

Η τωρινή έκδοση του GT-R, που κυκλοφορεί

 

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος