Μία απίστευτη ιστορία που έρχεται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από το Πέρις της Καλιφόρνια. Μία οικογένεια, οι Τέρπιν, με καλά κρυμμένα μυστικά. Ένα σπίτι κυριολεκτικά κολαστήριο και 13 παιδιά που ζούσαν μια φρικτή καθημερινότητα στα χέρια των ίδιων των γονιών τους.

Όλοι -συγγενείς και γείτονες- έκαναν λόγο για μία, ναι μεν άκρως ήσυχη, σε σημείο μυστικοπάθειας οικογένεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν πως στο σπίτι με τον αριθμό 160 της οδού Μούιρ Γουντς θα εκτυλισσόταν μία τέτοια κτηνωδία εις βάρος δεκατριών δύσμοιρων παιδιών.

Τα παιδιά αυτά, τα θύματα αυτής της τραγωδίας είναι ηλικίας 2 έως 29 ετών και τα μαρτύριά τους αναρίθμητα. Διαρκώς αλυσοδεμένα, σοβαρά υποσιτισμένα, χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και υφιστάμενα καθημερινά ανηλεείς ξυλοδαρμούς. Κάποια μάλιστα από τα παιδιά έπασχαν από νοητική στέρηση και είχαν υποστεί βλάβες στο νευρικό τους σύστημα εξαιτίας της ακραίας και παρατεταμένης κακοποίησης που έχουν υποστεί, επεσήμανε ο Μάικ Χέστριν εισαγγελέας της κομητείας Ρίβερσαϊντ. «Αυτό που ξεκίνησε ως παραμέληση κατέληξε σε βίαιη κακοποίηση», δήλωσε.

Ωστόσο, η φρικαλεότητα αυτή βγήκε στο φως, όταν το 17χρονο κορίτσι της οικογένειας κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι-κολαστήριο, σκαρφαλώνοντας από το παράθυρο και καλώντας το νούμερο έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, την απόδραση αυτή τη σχεδίαζε δύο ολόκληρα χρόνια μαζί με τα αδέρφια της κι όταν ένα από αυτά κατάφερε να διαφύγει μαζί της, εξαιτίας του χρόνιου εγκλεισμού και της κακοποίησης τρομοκρατήθηκε εκτός σπιτιού και γύρισε πίσω.

Οι γονείς, Ντέιβιντ και η Λουίζ Άννα Τέρπιν, συνελήφθησαν έπειτα από το τηλεφώνημα του κοριτσιού και πλέον αντιμετωπίζουν 12 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων βασανιστήρια, κακοποίηση ανηλίκων, εκμετάλλευση και κακοποίηση εξαρτώμενου ενήλικου ατόμου και παράνομη κράτηση, ενώ αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με έως και 94 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Η εγγύησή τους ορίστηκε στα 13 εκατομμύρια για τον καθένα, 1 εκατομμύριο για κάθε κακοποιημένο παιδί. Ο 57χρονος Ντέιβιντ κατηγορείται επίσης για ανάρμοστες πράξεις εις βάρος ενός εκ των παιδιών του ηλικίας κάτω των 14 ετών με τη χρήση βίας, απειλών ή εξαναγκασμού. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι με αυτό τον τρόπο ο πατέρας τιμωρούσε μία από τις κόρες του, αν και δεν φαίνεται να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Το σατανικό ζευγάρι κατά την πρώτη εμφάνισή τους ενώπιον του δικαστηρίου, μέσω των δικηγόρων τους δήλωσαν αθώοι, ενώ η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου.

Οι βαρβαρότητες, που υφίσταντο καθημερινώς τα παιδιά, αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη, καθώς μέρα με τη μέρα νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Τα έδεναν με αλυσίδες και λουκέτα στα κρεβάτια τους, αφότου ένα είχε καταφέρει να λύσει το σκοινί τους. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που τα παιδιά έμεναν αλυσοδεμένα επί μήνες! Επιπλέον, τα παιδιά τιμωρούνταν είτε με ξυλοδαρμό, είτε με αλυσόδεμα, είτε ακόμη και με πνιγμό αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τους καρπούς, επειδή οι Τέρπιν θεωρούσαν ότι έπαιζαν με το νερό. Και τα βασανιστήρια δεν τελείωναν εδώ. Σε όλα τα παιδιά έδιναν φαγητό την ίδια ακριβώς ώρα, ενώ μια από τις πιο συνηθισμένες τιμωρίες ήταν να τους βάζουν το φαγητό μπροστά τους και να τους αναγκάζουν να το βλέπουν, ενώ πονούσε το στομάχι τους από την πείνα, χωρίς να τους επιτρέπεται, όμως, να φάνε. Οι ίδιοι έπαιρναν για τον εαυτό τους και φαγητά και γλυκά, από μηλόπιτες μέχρι κολοκυθόπιτες και είτε τα άφηναν στον πάγκο για να τα βλέπουν τα παιδιά τους, είτε έτρωγαν μπροστά τους, ενώ αυτά έλιωναν κυριολεκτικά από την πείνα. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης αποτελεί και το γεγονός πως η 29χρονη κόρη, η μεγαλύτερη εκ των 13 αδελφών, ζύγιζε μόλις 37 κιλά, ενώ ένα από τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών, ζύγιζε όσο ένα 7χρονο! Μόνο το μικρότερο παιδί, ένα δίχρονο κοριτσάκι, είναι και το μοναδικό που δεν δείχνει να έχει υποστεί βασανιστήρια ή να είναι υποσιτισμένο.

Άγνωστο, ακόμη το γιατί, αλλά η κακοποίηση κι ο εγκλεισμός των παιδιών ξεκίνησε από το 2010, όταν ακόμη η οικογένεια ζούσε στο Τέξας. Εκεί είχαν μείνει σε δύο σπίτια και μάλιστα σε ένα από τα δύο βρέθηκαν οπές στις ντουλάπες, κάτι που μαρτυρά τις φριχτές τιμωρίες που βίωναν και εκεί τα παιδιά. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στο δεύτερο σπίτι τα παιδιά έμεναν σε έναν χώρο ολομόναχα κι αλυσοδεμένα, με τους γονείς τους να τα επισκέπτονται περιστασιακά, όπου απλώς τους πετούσαν ελάχιστο φαγητό.

Πλέον, μένει να δούμε ποια θα είναι η τιμωρία των γονέων-τεράτων, ωστόσο, οι ατελείωτες πληγές στο σώμα, αλλά κυρίως στην ψυχή αυτών των παιδιών δύσκολα θα γιατρευτούν.

Πηνελόπη Σωτηριάδου, Δημοσιογράφος