Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ραγδαία, Νέες εφευρέσεις ”ξεπροβάλλουν” συνεχώς και ενθουσιάζουν τους ανθρώπους σε παγκόσμια επίπεδο. Ειδικά, όμως, εφευρέσεις που προσπαθούν να προστατέψουν τον άνθρωπο είναι ιδιαιτέρα χρήσιμες. Μια τέτοια εφεύρεση είναι και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιπλέει στο νερό.

Δημιουργός αυτού του αυτοκινήτου είναι ο Hideo Tsurumaki . O Tsurumaki ήταν πρώην μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota και πριν μερικά χρόνια ίδρυσε την Fomm Corp, με σκοπό να δημιουργήσει μικρά αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι αδιάβροχα και θα μπορούν να επιπλέουν στο νερό.

Αφορμή του για αυτή την καινοτόμα εφεύρεση, στάθηκε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία το 2011 που προκάλεσε τσουνάμι, το οποίο στοίχισε την ζωή σε 18,446 ανθρώπους. Πολλοί προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο τους και έτσι γεννήθηκε η ιδέα στον Tsurumaki να φτιάξει αυτοκίνητα που θα επιπλέουν στον νερό και θα προστατεύουν τους επιβαίνοντες σε περίπτωση πλημμύρας . Μετά από 2 χρόνια κατάφερε και ξεκίνησε την δημιουργία του οχήματος.

Από την αρχή της προσπάθειας του ο Tsurumaki είχε υποστηρικτές. Το αυτοκίνητο που κατασκευάζει είναι ηλεκτρικό, καθώς μόνο με την χρήση ηλεκτροκινητήρα είναι εφικτό να επιπλέει το όχημα. Έχει αυτονομία τα 160 χιλιόμετρα και αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι 80χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει την δυνατότητα ελέγχου στο νερό μέσα, καθώς έχει κατασκευαστεί μόνο για να επιπλέει. Τέλος, στόχος του Tsurumaki , είναι να παράγει μέχρι και 10,000 αυτοκίνητα, αν βρεθεί επενδυτής να τον υποστηρίξει.

Βίντεο με το αυτοκίνητο:

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος