Στις αρχές Φεβρουαρίου απονεμήθηκε στο κλασικό μοντέλο της Bugatti, Type 57SC Atlantic, το βραβείο Peninsula Classics Best of The Best Award. Για όσους δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο βραβείο είναι από το πιο διακεκριμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και απονέμεται στο καλύτερο κλασικό αυτοκίνητο.

Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο, The Peninsula Paris. Για την κρίση των αυτοκινήτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό-στο σύνολο τους 8- σχηματίστηκε μία επιτροπή από ξεχωριστά ονόματα που προέρχονται από την κοινότητα κλασικού αυτοκινήτου. Κάποια από τα γνωστά πρόσωπα που συμμετείχαν ήταν ο Jay Leno και ο Ralph Lauren.

Το Bugatti Type 57SC που κέρδισε στο διαγωνισμό κοστίζει σήμερα περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα τρία που έχουν απομείνει πλέον, ενώ συνολικά είχαν κατασκευαστεί μόνο τέσσερα. Για να αντιληφθούμε το σημαντικό τίτλο που κέρδισε η Bugatti, φτάνει να δούμε τα άλλα κλασικά μοντέλα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό χαρακτηριστικά κάποια από αυτά είναι το Alfa Romeo 8c 2.900Β, το Ferrari 250 GT και το Μercedes-Βenz S Roadster.

Μετά τη νίκη της Bugatti, o Peter Mullin, συνιδιοκτήτης του μοντέλου, δήλωσε «ο Ατλαντικός αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που εγώ λατρεύω. Εξάλλου, το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται ως η Μόνα Λίζα των συλλεκτικών αυτοκινήτων!». Επίσης, ο δεύτερος συνιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Rob Walton, τόνισε ότι είναι χαρούμενος για το βραβείο που κέρδισε το αυτοκίνητο του και δήλωσε ότι «οι άλλοι επτά υποψήφιοι ήταν απλά καταπληκτικοί, γεγονός που καθιστά τη νίκη του βραβείου ακόμα πιο ξεχωριστή».

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος