Εδώ και μερικές μέρες η διεθνής έκθεση τεχνολογίας, CES 2018, έχει ξεκινήσει και υποδέχεται το κοινό της στο Las Vega. Κάθε χρόνο νέες και ρηξικέλευθες τεχνολογικές μηχανές παρουσιάζονται στην έκθεση, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι, και φέτος δεν γινόταν να λείπουν πολλές καινοτόμες ιδέες. Μία από αυτές που ξεχωρίζει, είναι το νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει η Panasonic με το πρωτότυπο αυτοκίνητό της.


H Panasonic με το νέο όχημα που επεξεργάζεται, το όποιο ονομάζεται Autonomous Living Space Cabin, προσπαθεί να «ταράξει» μελλοντικά το τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πρωτοποριακή της ιδέα μας έχει παρουσιάσει μια καμπίνα αυτοκινήτου, η οποία δεν θα χρειάζεται οδηγό.

Επίσης, όταν θα εισέρχεται ο επιβάτης στο όχημα, το αυτοκίνητο θα τον αναγνωρίζει άμεσα και θα του παρέχει την δυνατότητα να ρυθμίζει τα φώτα και τις θέσεις του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε επιβάτη.
Ακόμα, στο εσωτερικό του οχήματος υπάρχουν τέσσερα πολύ μοντέρνα καθίσματα και το καθένα από αυτά περιλαμβάνει την προσωπική του οθόνη αφής. Τα τέσσερα αυτά καθίσματα έχουν την ευελιξία να γυρνάνε 360 μοίρες και να επικοινωνούν μεταξύ τους , με ένα ενιαίο τραπέζι το οποίο διαθέτει και αυτό την προσωπική του οθόνη αφής.

Κάτι το οποίο κάνει το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει και να του προσδίδει μία διαφορετική ομορφιά, είναι το διπλό τζάμι που είναι εγκατεστημένο στο συγκεκριμένο μοντέλο και λειτουργεί και αυτό με οθόνη αφής. Έτσι, ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη του τζαμιού επιλέγοντας τον τρόπο που θα ψυχαγωγηθεί. Επιπλέον, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την εικόνα που βλέπεις έξω στο δρόμο, μπορείς να επιλέξεις την ταπετσαρία που επιθυμείς να φαίνονται στα τζάμια.

Αυτή η πρωτοποριακή και πρωτότυπη ιδέα της Panasonic έχει μαγέψει το κοινό που έχει επισκεφτεί την έκθεση στο Las Vegas. Σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο όχημα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας του. Για να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, θα χρειαστούν ακόμα μερικά χρόνια ερευνάς και επεξεργασίας, έχοντας ως σύμμαχο τις νέες τεχνολογικές τάσεις.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος