Ο Τζον ΜακΆφι, ο άρχοντας της κυβερνοασφάλειας και ιδρυτής της διάσημης ομώνυμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα, έπεσε θύμα κυβερνοασφάλειας.

Ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάσθηκε από χάκερ και χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση κρυπτο-νομισμάτων, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά.

Ο ΜακΆφι αρνήθηκε ότι το επεισόδιο αποτελεί πλήγμα για την αξιοπιστία του ως πρωτοπόρος στη μάχη κατά των χάκερ, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με το BBC, «δεν έχω κανένα έλεγχο πάνω στην ασφάλεια του Twitter». Το ίδιο το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Ακόμη, δήλωσε πως υποψιάζεται ότι η παραβίαση έγινε μέσω του κινητού τηλεφώνου του, όταν ενώ βρισκόταν στο σκάφος του, προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο έχει περίπου 530.000 «ακόλουθους».

«Το μόνο που έκανε ο χάκερ, ήταν να παραβιάσει το λογαριασμό μου στο Twitter. Θα μπορούσε τα πράγματα να είναι χειρότερα», δήλωσε στωικά ο ΜακΆφι, ο οποίος ετοιμάζεται το Φεβρουάριο του 2018 να παρουσιάσει το – όπως ισχυρίζεται – πιο απαραβίαστο από χάκερ «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.

Κωνσταντίνος Τσίπτσιος, Δημοσιογράφος