Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι σα τις μαύρες τρύπες. Απορροφούν οτιδήποτε τις πλησιάσει και γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Ντόνα Κόσσι, Kooks, 1994. Κι αυτό είναι αλήθεια. Ο Έλβις Πρίσλεϋ ζει; Ποιος σκότωσε τον Πρόεδρο Τζον Κένεντι; Κυριεύουν όντως τον κόσμο οι illuminati; Το aids τελικά είναι τεχνητό; Η γη είναι επίπεδη;  Αυτά είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα, που τα απαντούν αλλιώς οι συνωμοσιολόγοι. Με λίγα λόγια αποτελούν εναλλακτικές απαντήσεις, αντί των επίσημων ερμηνειών γύρω από κάποιο θέμα, οι οποίες ερμηνείες εκλαμβάνονται ως προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων.

Γι’ αυτές τις θεωρίες δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το αν ισχύουν, αλλά υπάρχουν κάποιες που τελικά μπορεί  ή τελικά να αποδείχτηκαν αληθινές.

Ο Χίτλερ πέθανε ή ο θάνατος του ήταν σκηνοθετημένος;

Ο Φύρερ αυτοκτόνησε στο υπόγειο καταφύγιο του, στον κήπο της παλιάς καγκελαρίας του Βερολίνου, όπου είχε ήδη καταφύγει από τις 16 Γενάρη 1945. Βέβαια, η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 20 Μαρτίου 1945, όταν απένειμε το Σιδηρούν Σταυρό σε 20 νέους της χιτλερικής νεολαίας και σε 20 στρατιώτες των Ες-Ες. Η τελευταία δίωξη έγινε στα γενέθλια του, 20 Απρίλη και δύο μέρες μετά έπαθε νευρικό κλονισμό, όταν έμαθε πως ο Φέλιξ Στάινερ-το ηγετικό στέλεχος της Ες-Ες- αρνήθηκε να επιτεθεί μετά από εντολή του Χίτλερ. Έτσι, διέταξε τα μέλη να κάψουν ό,τι έγγραφα υπήρχαν και να ενημερώνεται για κάθε κίνηση του Κόκκινου Στρατού.

Όμως, υπάρχει ένα ενδεχόμενο. Ο θάνατος τους να ήταν σκηνοθετημένος. Σύμφωνα με το βιβλίο <<Grey Wolf: The Escape Of Adolf>> διέφυγε μαζί με τη γυναίκα του στην Αργεντινή, όπου και στα βαθιά γεράματα άφησε τη τελευταία του πνοή. Το βιβλίο υποστηρίζει πως τα στοιχεία θανάτου του ήταν ελλιπέστατα και διέφυγε με τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Υπήρχε όμως μια συμφωνία. Να τον φυγαδέψουν με αντάλλαγμα της πολεμικής τεχνολογίας που ανέπτυξε ο ίδιος. Επίσης, το 1962 έκαναν και δύο κόρες.

Επίσης, για πολλά χρόνια ο κόσμος πίστευε πως το κρανίο του το είχαν οι Ρώσοι. Το 2009 έκαναν ανάλυση DNA κι αποδείχτηκε πως το κρανίο ανήκε.. σε άλλον άνδρα.

Παρ’ όλα αυτά Γάλλοι επιστήμονες το έκαναν έρευνα για το θέμα αυτό κι επισήμαναν πως όντως αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του Βερολίνου και αυτό έγινε με χάπι υδροκυανίου και στη συνέχεια μια σφαίρα. Πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Οι Ρώσοι πέρα από το κρανίο , είχαν και κάποια δόντια που ανήκαν στον Φύρερ κι έτσι το 2017 τους έδωσαν την άδεια έρευνας.

Οι Γάλλοι ερευνητές έκαναν σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό ιατρικό περιοδικό «European Journal of Internal Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

Η  ανάλυση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο των δοντιών, όπου δεν βρέθηκαν ίχνη κρέατος, επιβεβαίωσε ότι ο Χίτλερ ήταν φυτοφάγος. Παρόλο που πέθανε σε ηλικία μόνο 56 ετών, ο Χίτλερ είχε διατηρήσει μόνο πέντε από τα δικά του δόντια και τα άλλα ήσαν τεχνητά, πράγμα που βοήθησε στην ταυτοποίησή του.

«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945. Μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν διέφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν βρίσκεται σε κρυφή βάση στην Ανταρκτική ούτε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ, ειδικός στην ιατρική ανθρωπολογία.

Λόγω αυτών των δύο αναλύσεων DNA και τις  διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με σωσίες του, που πιστεύουν πως είναι ο ίδιος, οι υποστηρικτές των θεωριών συνομωσίας και η επιστημονική κοινότητα βρίσκονται ακόμα σε σύγκρουση.

11 Σεπτεμβρίου 2001-Η καταστροφή των διδύμων Πύργων

Ο Χέρμαν Γκέρινγκ, αρχηγός του ναζιστικού κόμματος, στις δίκες της Νυρεμβέργης είπε πως «.. Φυσικά οι άνθρωποι δε θέλουν πόλεμο.. Αλλά οι αρχηγοί του κράτους αποφασίζουν την τακτική που θα ακολουθηθεί και είναι πάντα πολύ απλό να παρασύρουν το λαό σ’ αυτήν, άσχετα αν πρόκειται για δημοκρατίες, φασιστικές δικτατορίες, κοινοβούλια ή κομουνιστικές δικτατορίες… Οι λαοί κάνουν πάντα το θέλημα των αρχηγών τους. Είναι πολύ εύκολο αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τους πείσεις ότι κάποιος τους επιτίθεται και να κατηγορήσεις τους ειρηνόφιλους ότι δεν είναι πατριώτες και εκθέτουν τη χώρα τους σε κίνδυνο..».

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 είναι η ημερομηνία που στιγμάτισε την παγκόσμια σύγχρονη ιστορία. Πέρασαν 18 χρόνια από την ημέρα που τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και άλλα σημεία της αμερικανικής επικράτειας σημάδεψαν τον κόσμο. Στις Έχασαν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 75.000, μεταξύ αυτών πολλά στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, αγωνίζονται ακόμη για να ξεπεράσουν είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά προβλήματα, που συνδέονται με το γεγονός αυτό που άλλαξε για πάντα τον κόσμο.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν από 19 ισλαμιστές, μέλη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι κατέλαβαν επιβατικά αεροσκάφη και τα έριξαν στους Δίδυμους Πύργους, το Πεντάγωνο και μια εξοχική περιοχή στην Πενσιλβάνια.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ μετά από 55 χρόνια, από τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπαρ από τον ιαπωνικό στόλο στις 7 Δεκέμβρη 1941, που η αμερικανική κοινωνία έζησε έναν τόσο έντονο εφιάλτη.

Υπήρξαν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας που προέβλεπαν την επερχόμενη καταστροφή, αλλά μέχρι τότε απορρίπτονταν ως παράνοια. Οι συνωμοσιολόγοι,  μετά το κτύπημα κυκλοφόρησαν σοβαρές υποψίες άλλων, πιο προχωρημένων συνωμοσιών, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από την έλλειψη ενός φανερού υπεύθυνου, αλλά και εξαιτίας της πολιτικής εκμετάλλευσης του κτυπήματος από την κυβέρνηση. Δημιούργησε μια θεωρία συνωμοσίας για να εξηγήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις και να ξεκινήσει τον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, αφού, σύμφωνα με την ίδια, εκείνη η χώρα «περιέθαλπε την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και συνωμότησε μαζί με την οργάνωση εναντίον του δυτικού κόσμου. Η Βάση έκανε τις επιθέσεις στους πύργους, ακολουθώντας διαταγές του αρχηγού Οσάμα μπιν Λάντεν».

Ο πόλεμος ΗΠΑ κατά του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είναι μια συνέπεια εκείνης της τραγικής μέρας, στηρίχθηκε σε μια θεωρία συνομωσίας. Ότι όλοι οι πολίτες του Ιρακ συνωμοτούσαν-πιθανώς με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ-για να αποκρύψουν την ύπαρξη χημικών και βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής.

Λίγοι Αμερικάνοι επιτέθηκαν με αυτό το επιχείρημα στην κυβέρνηση Μπους. Όσοι το έκαναν τι απέγιναν; Κατηγορήθηκαν ως αντιπατριώτες και παρανοϊκοί οπαδοί της συνωμοσιολογίας. Μετά τον πόλεμο του Ιράκ, ούτε όπλα μαζικής καταστροφής βρέθηκαν, ούτε ο Σαντάμ Χουσεΐν συνελήφθη.

Πολλοί μελετητές της συνωμοσιολογίας παρατήρησαν ότι υπήρχε μια ανησυχητική ομοιότητα ανάμεσα στα περιστατικά του 2001 και στην περίφημη <<φωτιά του Reichstag>>, του εμπρησμού του κτιρίου του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο, ο οποίος βοήθησε την άνοδο των Ναζί το 1933.

Στις 20 Ιανουαρίου 2001 ο Τζορτζ Μπους ορκίστηκε ως 43ος  πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εκλογή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, γιατί είναι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που εκλέχθηκε με λιγότερες ψήφους από τον αντίπαλο του, Αλ Γκορ.

Ενταγμένος στο συντηρητικό Ρεμπουμπλικανικό Κόμμα, γνωστός για τις γκάφες, την άγνοια και τις πολλές υπογραφές θανατικών ποινών ως κυβερνήτης του Τέξας, πολλοί ισχυρίζονται  ότι η επιτυχημένη του πολιτική πορεία οφείλεται στον χειρισμό πατέρα του. Λόγω λοιπόν του εξαιρετικού βιογραφικού του πατέρα του, στο επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας έρχονται πατέρας και γιος λόγω:

  • Της εμπλοκής του πατέρα με την παραγωγή πετρελαίου ( συνωμοσία κατά της Ελεύθερης Ενέργειας)
  • Σκανδάλου Γουοτεργκέιτ
  • Των θέσεων του στον ΟΗΕ και CIA (συνωμοσία Ωμέγα)
  • Της στάσης του Ρέιγκαν για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα
  • Της δικής του επιμονής για έναν πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και στον Σαντάμ  Χουσεΐν ( που επανάλαβε και ο Μπους ο νεότερος)
  • Λόγω της συνεργασίας και των δύο με την οικογένεια Μπιν Λάντεν: Ο Μπους ο νεότερος ίδρυσε το 1977, με την προτροπή του, την εταιρία Arbusto Energy, στην οποία κύριος μέτοχος ήταν ο αδελφός του Οσάμα μπιν Λάντεν
 • Λόγω της εμφάνισης του Οσάμα στο Αφγανιστάν για να διευθύνει τους Ταλιμπάν ενάντια στη σοβιετική εισβολή με την υποστήριξη της CIA (1980), μια επιχείρηση που οργανώθηκε την ίδια εποχή που ο Μπους πατέρας ήταν διευθυντής το 1978-79

Επειδή δεν υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες για επανεκλογή και θα σβηνόταν η θητεία του από τη μνήμη των πολιτών, όπως του Τζέραλντ Φορντ, «ξαφνικά» > η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Έπειτα από περίπου 10 μήνες θα γινόταν ο σωτήρας της ελευθερίας της χώρας.

Τα ΜΜΕ το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου μετέδωσαν:

  • Τέσσερα επιβατικά Boeing καταλήφθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από 10 αεροπειρατές, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με μικρά κοπίδια
  • Κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα πλοήγησης: Έσβησαν σε όλα τα αεροσκάφη τα ειδικά κιβώτια εκπομπής κωδικών, η ύπαρξη των οποίων θεωρείται άγνωστη και η χρήση απόρρητη.
  • Άλλαξαν πορεία και κατάφεραν να οδηγήσουν τα σκάφη προς τους στόχους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ( η οδήγηση τους σε συγκεκριμένες συντεταγμένες είναι από τις δυσκολότερες λειτουργίες, αφού τα σκάφη πετούν με σχεδόν μηδενική οπτική του εδάφους, καθώς το διάβασμα του ηλεκτρονικού χάρτη αεροπλοΐας απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση πολλών χρόνων)
  • Δύο από τα Boeing χτύπησαν άψογα τους Δίδυμους Πύργους.
  • Το τρίτο εμβόλισε τη μια πλευρά του πολύ πιο χαμηλού κτιρίου του Πενταγώνου, χωρίς να αφήσει συντρίμμια.
  • Το τέταρτο έπεσε σε μια περιοχή της Πενσυλβάνια, αφού οι επιβάτες επιτέθηκαν στους αεροπειρατές κι εκείνοι έχασαν τον έλεγχο του.
 • Η επίθεση σχεδιάστηκε από τον Οσάμα και την Αλ Κάιντα, μια άγνωστη παγκόσμια αντιαμερικανική τρομοκρατική οργάνωση, την οποία αποτελούν μόνο Άραβες.

Και γεννιούνται πολλά ερωτήματα.. Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν προβλέψει τίποτε; Πως μια τέτοια επιχείρηση είχε τόσο καλή, σχεδόν τέλεια, εκτέλεση; Γιατί καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε την ευθύνη;

Μετά από λίγο καιρό, η αμερικανική κυβέρνηση φάνηκε πως ήταν καλά ενημερωμένη. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την επίσκεψη του Τζορτζ Μπους σε σχολείο δημοτικής εκπαίδευσης. Γιατί να μην αντιδράσει, όταν του είπαν πως πραγματοποιήθηκε επίθεση με τόσους νεκρούς;

Αυτές οι δύο θεωρίες απασχόλησαν τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιστήμονες, ιστορικοί, συνωμοσιολόγοι και ερευνητές προσπαθούσαν να βρουν άκρη για το τι ισχύει. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτές που βγήκαν αληθινές, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη. Κάποιες απ’ αυτές είναι:

Ο στρατός συνωμοτεί για να προκαλέσει φόβο στον λαό

Μια κλασική θεωρία είναι ότι ο Κένεντι έγινε έξαλλος με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για τα σχέδιά τους να προκαλέσουν πολέμους στην αμερικανική ήπειρο. Κάποιοι επιμένουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δολοφονήθηκε.

Τα όπλα καρδιακής προσβολής υπάρχουν

Το 1975 η CIA άρχισε να χρησιμοποιεί τα όπλα καρδιακής προσβολής: είχαν σφαίρες από πάγο βουτηγμένο σε τοξίνες που προκαλούσαν καρδιακή προσβολή.

Το FBI συνωμοτεί εναντίον ακτιβιστών

Το FBI διαθέτει πράγματι ένα σώμα ονόματι COINTELPRO που στοχοποιεί διάφορες ομάδες ακτιβιστών, όπως τους «Black Panthers».

Η «Επιχείρηση Κοτσύφι»

Η Operation Mockingbird ήταν ενεργή από το 1948 και ανήκε στα βασικά όπλα του Ψυχρού Πολέμου. Πέρασε στο χώρο των θεωριών συνωμοσίας τη δεκαετία του 1970 και αποδείχθηκε πραγματικότητα μόλις το 2007. 

Οι φασίστες σχεδίαζαν να ρίξουν την αμερικανική κυβέρνηση

Ο υποστράτηγος Σμέντλι Μπάτλερ  αποκάλυψε ότι τον είχαν προσεγγίσει άτομα που είχαν τέτοιου είδους σχέδια.

Το περιστατικό στον Κόλπο του Τονκίνου δεν συνέβη ποτέ

Η αφορμή για την έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ δεν συνέβη ποτέ.

Το FBI δηλητηρίαζε αλκοολούχα ποτά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης

Μπορεί το αλκοόλ να απαγορευόταν, όμως οι πολίτες συνέχιζαν να πίνουν. Τα παράνομα ποτά όμως συχνά είχαν δηλητηριαστεί από το ίδιο το FBI.

H CIA πληρώνει ψευδομάρτυρες

Όπως την Nayirah al-Sabah που το 1990 κατέθεσε ότι οι Ιρακινοί στρατιώτες επέδειξαν ιδιαίτερη βιαιότητα στο Κουβέιτ.

Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος

Για πολλά χρόνια, πολίτες πίστευαν πως οι εταιρείες παραγωγής αμιάντου απέκρυπταν τους κινδύνους που επιφέρει στην ανθρώπινη υγεία. Την δεκαετία του 1990 αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.

Τα ATM χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων

Παρόλο που λέγεται ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, η εταιρεία ασφαλείας Diebold επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εκεί έξω αρκετά ΑΤΜ τέτοιου είδους.

Ορισμένα εμβόλια είναι καρκινογόνα

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί ήρθαν σε επαφή με τον καρκινογόνο ιό SV40 όταν έκαναν εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα.

Το νερό στο Τέξας θα στερέψει

Πράγματι, η Πολιτεία αναγκάζεται πολλές φορές να εισάγει νερό.

Η εφορία στοχεύει τους συντηρητικούς στις ΗΠΑ

Η διάκριση αυτή στην φορολόγηση των Αμερικανών βγήκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Tο φθόριο κάνει κακό στα δόντια

Στις ΗΠΑ το νερό περιέχει εδώ και χρόνια φθόριο, καθώς, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, κάνει καλό στα δόντια. Μόνο που οι ειδικοί ζητούν αυτό να αλλάξει, καθώς πολλά παιδιά υποφέρουν από οδοντιατρικά προβλήματα λόγω φθορίωσης.

Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο

Ακούγεται γελοίο, αλλά υπάρχουν μερικές μελέτες που εξηγούν ότι η χρήση του κινητού για μισή ώρα κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθεί τις συνομιλίες πολιτών

Και μαθεύτηκε χάρη στον Edward Snowden.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν εκατομμύρια γενετικώς τροποποιημένα ζώα στις έρευνές τους

Η κυβέρνηση συνωμοτεί εναντίον όσων είναι κατά των γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων

Ο Δαλάι Λάμα ήταν πράκτορας της CIA

Η θεωρία συνωμοσίας ήταν σαφής. Αλλά δεν υπήρχαν αποδείξεις. Σύμφωνα με τα αρχεία που έγιναν γνωστά αλλά και την παραδοχή της θιβετιανής κυβέρνησης το 1998, το Θιβέτ την δεκαετία του ’60 λάμβανε 1,7 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από την CIA, για την χρηματοδότηση της αντίστασης κατά της Κίνας. Τα 180.000 δολάρια από αυτά πήγαιναν κατευθείαν στον Δαλάι Λάμα.

Η επίθεση του Βιετνάμ στον κόλπο του Τονκίνο

Το 1964, ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, επιβεβαίωσε δημοσίως πως οι ΗΠΑ δέχθηκαν επίθεση από το Βιετνάμ στον κόλπο του Τονκίνο, στην νότια Κίνα. Έτσι η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού υποστήριξε την επίθεση στην ασιατική χώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, ο πρόεδρος παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε επίθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε το 2005, όταν τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι δεν συνέβη ποτέ και πως «κατασκευάστηκε» για να δικαιολογήσει τον πόλεμο.

Οι εταιρείες τσιγάρων γνώριζαν ότι το κάπνισμα είναι θανατηφόρο

Ήταν η δεκαετία του ’90, όταν κάποιες εταιρείες τσιγάρων παραδέχθηκαν ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο και μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο. Όπως αποδείχθηκε, η θεωρία συνωμοσίας υπήρχε από πολύ νωρίτερα, με τις εταιρείες να έχουν στα χέρια τους στοιχεία 4 δεκαετίες πριν. Με την χρηματοδότηση πολιτικών προσώπων, μπόρεσαν και «έθαψαν» τα στοιχεία, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν σίγουρο ότι είχαν βάση. Το 2006 καταδικάστηκαν για συνωμοσία.

Η ετυμολογία της λέξης συνωμοσίας είναι το μυστικό σχέδιο που υλοποιείται στα κρυφά από μια ομάδα ατόμων, συνήθως για κακούς σκοπούς. Καθημερινά βλέπουμε στα ΜΜΕ διάφορα που μπορεί να θεωρηθούν θεωρίες συνωμοσίας. Κάθε παραπάνω πληροφορία για ένα θέμα, απ’ όποια πηγή κι αν είναι άχρηστη, αλλά και δεν είναι υπεράνω υποψίας. Πρέπει να θυμόμαστε πως είτε άμεσα είτε έμμεσα…όλα συνδέονται.

Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος