Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης δημιουργήθηκε το 1976 για να διαχειριστεί εγχώριες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά οι ομάδες συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η αποστολή της FEMA είναι οτιδήποτε άλλο παρά καλοπροαίρετη.

Τι ακριβώς είναι τα Φέμα Φέρετρα (Fema Coffins)

Τα μαύρα προϊόντα πολυπροπυλενίου, είναι βαριές κατασκευές ή θόλοι, που κατασκευάζονται από την Vantage Products της Convington, Ga. Η χρήση ενός ταφικού καταφυγίου, που εμποδίζει την κατάρρευση του εδάφους του νεκροταφείου και προστατεύει το πτώμα, είναι μια κοινή απαίτηση όταν ένας οργανισμός εχει πεθάνει από μολυσματική αίτια, όπως αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η προετοιμασία της Αμερικής με τα φέμα φέρετρα από τις 2 Μαρτίου 2020

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Επείγουσας Ανάγκης σχεδίασε τη δυνατότητα του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ να καταθέσει έκτακτη διακήρυξη, για να φέρει πρόσθετα κεφάλαια και προσωπικό προκειμένου να βοηθήσει την απόκριση του ιού, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από την NBC News.

Η διοίκηση του Tραμπ έπρεπε να χρησιμοποιήσει το 1988 Stafford Act για να επιτρέψει στη FEMA να παράσχει τέτοια βοήθεια σε καταστροφές.

Μεταξύ άλλων, ο Michael Coen, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προσωπικού της FEMA κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ομπάμα, δήλωσε ότι «Για μένα αυτό είναι μια άλλη ένδειξη ότι ο πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος γνωρίζουν τελικά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πρέπει να εξετάσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους και να έχουν απρόβλεπτες ενέργειες».

Επίσης, ο Tim Manning, ο οποίος ήταν αναπληρωτής διευθυντής της FEMA υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι «Βρήκα πραγματικά αυτή τη καθησυχαστική. Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση συμβαίνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες».

 

Η ιστορία του «ιταλικού κορωνοϊού»

Ήταν Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου όταν επιβεβαίωθηκε το πρώτο κρούσμα στην γειτονική μεσογειακή χώρα. Ο 78χρονος Αντριάνο Τρεβίζαν πέθανε σε νοσοκομείο κοντά στην Πάδοβα κι επισήμως είναι ο πρώτος νεκρός του ιού στην Ευρώπη. Πάνω από 60 εκατομμύρια Ιταλοί τέθηκαν σε μέτρα αυστηρού αποκλεισμού, αλλά μετά από χιλιάδες θανάτους.

Ο Αντόνιο Τρεβίζαν, συνταξιούχος οικοδόμος, του άρεσε να ψαρεύει και να παίζει χαρτιά με τους φίλους του στο μπαρ του χωριού Βο, στην Βενετία. Οι Βερσάτσε και Φράνκι Μορέλο παρουσιάσαν στην εβδομάδα μόδας τις φθινοπωρινές τους κολεξιόν στο Μιλάνο. Δεν μένουν βέβαια και οι ποδοσφαιρόφιλοι στην απ’ έξω. Οι οπαδοί της Lazio αγωνιούσαν για τον τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια.

Την επόμενη μέρα, οι εφημερίδας αφιέρωσαν τις πρώτες τους σελίδες στον νέο κορωνοϊό: «Η μετάδοση τρομάζει την Ιταλία» (La Stampa), «Φόβος στον Βορρά» (La Repubblica). Όπως οι Έλληνες, έτσι και οι Ιταλοί αψήφισαν τον κίνδυνο. Τελικά στις 7 και 8 Μαρτίου, μπροστά σε μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην βόρεια Ιταλία, και κυρίως στην Λομβαρδία, οι κάτοικοι κατάλαβαν πως δε πρόκειται για μία απλή εποχική γρίπη ή κρυολόγημα. Αλλά ότι πρόκειται για έναν θανατηφόρο ιό που θα κατασπαράξει τις ευπαθείς ομάδες. Κάποιοι λένε πως έτσι λύνεται το ασφαλιστικό των συντάξεων, αλλά αυτοί είναι τουλάχιστον μισάνθρωποι. Χωρίς ηλικιωμένους, δεν υπάρχουν εθνικές ρίζες

Τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο συνωστίστηκαν στην Αγορά του Καίσαρα όπου μόλις έχει ανακαλυφθεί μία σαρκοφάγος, η οποία μπορεί να ανήκει στον ιδρυτή της Αιώνιας Πόλης, τον Ρώμυλο. Όσο για την οικονομία της χώρας; Το Ινστιτούτο Στατιστικής είχε ανακοινώσει πως οι παραγγελίες για την ιταλική βιομηχανία τον Δεκέμβριο κατέγραψαν αύξηση 6% σε επίπεδο έτους.

Ξαφνικά.. Έπεσε η αυλαία της άνθισης της Ιταλίας. Πάρκα και εστιατόρια κλειστά, άδεια μαγαζιά, δεμένες γόνδολες στις αποβάθρες των καναλιών της Βενετίας, μία πόλη φάντασμα κυριαρχεί. Η χώρα της μόδας και της φινέτσας έσβησε σε διάστημα εντός λίγων εβδομάδων εξαιτίας μιας πανδημίας που προήλθε από την Γουχάν της Κίνας. Επίσης, πολλοί Κινέζοι πηγαινοέρχονταν στο Μιλάνο εξαιτίας της βιομηχανίας της μόδας. Μπορεί να έχουν ποικίλα σχέδια ρούχων, αλλά τη φινέτσα των Ιταλών δε μπορεί κανείς να την αντιγράψει.

Στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μίλησε για τη τραγωδία της χώρας στην ιταλική γερουσία. «Τώρα είναι η στιγμή της δράσης, αλλά στην συνέχεια όλοι θα μπορέσουν να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», τόνισε, σημειώνοντας ότι στόχος ήταν να περιοριστεί η μετάδοση και ο εντοπισμός των θετικών ασθενών, εντοπίζοντας τις εστίες μόλυνσης. «Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα έβλεπα φέρετρα πάνω σε στρατιωτικά οχήματα», πρόσθεσε. Ο Κόντε σημείωσε ότι ότι η χώρα δεν θα ξεχάσει τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων που όλοι διαπίστωσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τζουζέπε Κόντε υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να περιορίσει κάποιες συνταγματικές ελευθερίες, με τρόπο ανάλογο με τον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί και πάντα βάσει των υποδείξεων των επιστημόνων. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του είχε τις μέγιστες δυνατές επαφές και διάλογο τόσο με τις περιφέρειες της χώρας, όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους.

Εκατοντάδες θάνατοι και φέρετρα σπείρουν την γειτονική χώρα. Ανά 100 χρόνια λένε ότι έρχεται μία νέα πανδημία. Άλλοι λένε πως πρόκειται για τεχνητό ιό. Άλλοι λένε πως είναι η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες που πράττει το δημιούργημα Του καθημερινά. Άλλοι υποστηρίζουν πως η φύση εκδικείται την ανθρώπινη παρέμβαση στους πνεύμονες της. Ότι κι αν ισχύει, ο πληθυσμός θα μειωθεί. Αυτούς που πρέπει ο καθένας να προστατεύσει, είναι ο καρδιοπαθής, ο ηλικιωμένος..

Όσον αφορά τους Έλληνες; Μείνετε σπίτι και μη κάνετε άσκοπες μετακινήσεις, δείχνοντας τα δελτία κυκλοφορίας. Είδατε τι λούκι τραβάει η Ιταλία. Πρέπει και η Ελλάδα να ακολουθήσει τα βήματα της;

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον ιό

  • Η Κίνα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την κρίση για να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ, που προσπαθούν να περιορίσουν την κινεζική επιρροή στον κόσμο. Ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε μάλιστα ότι ενδέχεται να σταματήσουν οι εξαγωγές κινεζικών ιατρικών μασκών, για να πειστεί η Ουάσινγκτον να άρει τις κυρώσεις σε βάρος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei.

 

  • Στο Πεκίνο κυκλοφόρησαν επίσης «θεωρίες συνωμοσίας» κατά των ΗΠΑ, όπως εκείνη που υπονοεί ότι οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που έφεραν τον κορονοϊό στην Ουχάν.

 

  • Η Κίνα υποστηρίζει πως η Αμερική ήθελε να ρίξει την παγκόσμια οικονομία και γι’ αυτό κατασκεύασε έναν θανατηφόρο τεχνητό ιό και μετέπειτα πράκτορες κατέφθασαν στην Ουχάν, ώστε να διαδόσουν τον ιό. Αφορμή γι’ αυτήν τη κατηγορία ήταν μία δήλωση του Τραμπ λίγες εβδομάδες πριν, στην οποία αναφερόταν ότι θα ήθελε να «αναγεννηθεί» η παγκόσμια οικονομία και φυσικά να ακολουθήσει το μότο «Let’s Make America Great Again».

 

  • Η Ουάσινγκτον προσπάθησε να συνδέσει την ασθένεια με την Κίνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών που αποκαλεί «ιό της Ουχάν» τον SARS-CoV-2, τον κορονοϊό που προκαλεί την ασθένεια Covid-19. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κότον προειδοποίησε ότι η χώρα του «θα καταστήσει υπεύθυνους» εκείνους που διέσπειραν τον ιό στον κόσμο.

 

  • Χιλιάδες λογαριασμοί που συνδέονται με την Ρωσία στο Twitter, το Facebook και το Instagram διακινούν αντιαμερικανική παραπληροφόρηση για τον νέο ιό που εμφανίσθηκε την Κίνα, δήλωσαν στο AFP αμερικανοί αξιωματούχοι, προκαλώντας την διάψευση της Μόσχας. Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και διάδοσης θεωριών συνωμοσίας ξεκίνησε τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, την περίοδο που ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα ανερχόταν σε 3 και τα κρούσματα στην πόλη Ουχάν ανέρχονταν σε 200, σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους. Σήμερα, ο απολογισμός έχει φθάσει στους 2.345 νεκρούς, στα 76.000 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα και σε περισσότερα από 1.300 στον υπόλοιπο κόσμο.

Η εκστρατεία θυμίζει τις απόπειρες της KGB να διαδώσουν, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ότι ο HIV ήταν δημιούργημα αμερικανών επιστημόνων. «Στόχος της Ρωσίας είναι να σπείρει την διχόνοια και να αποδυναμώσει εκ των έσω τους θεσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και τις συμμαχίες τους, και μέσω υπόγειων και κακόβουλων εκστρατειών», δήλωσε ο Φίλιπ Ρίκερ, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη και την Ευρασία. Η Ρωσία διέψευσε ότι διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης για τον ιό Covid-19.

 

Αμφισβητήσεις για το εάν τα πολυάριθμα ιταλικά Fema Coffins είναι αληθινά

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013  πτώματα εντοπίστηκαν να πλέουν στη θάλασσα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, όταν το πρωί εκείνης της ημέρας βυθίστηκε πλοιάριο που μετέφερε περίπου 250 μετανάστες.

Το πλοίο βυθίστηκε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, μία εβδομάδα μετά το ναυάγιο ενός άλλου πλοίου με μετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 328 άνθρωποι.

Την είδηση μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλούμενο πηγές του πολεμικού ναυτικού, αλλά το πρώτο σήμα “ατυχήματος” ήρθε στις 5 το πρωί. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα έκανε λόγο αρχικά για 12 νεκρούς, αλλά νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των πνιγμένων μεταναστών. Για 50 νεκρούς κάνει λόγο το πρακτορείο Ansa ενώ πολλά πτώματα επιπλέουν στο νερό, εκ των οποίων και άψυχα κορμιά παιδιών και γυναικών, σύμφωνα τις τοπικές αρχές.

Κάποιοι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας συνδέουν το γεγονός αυτό με τα σημερινά πολυάριθμα φέρετρα, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές με τις παλιές φωτογραφίες είναι ακριβώς οι ίδιες. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα στρατού που είναι φορτωμένα με τα φέρετρα. Ότι τα μετέφεραν στο Μπέγκαρμο από το ναυάγιο.

Οι ισχυρισμοί κατά του κορωνοϊού από τον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη και το λάθος των «Ellinika Hoaxes»

Με ανάρτησή του στο facebook «αποκάλυψε» πτυχές της ιστορίας που δεν είπε ποτέ  κυβέρνηση και επιστημονικοί αναλυτές. Δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και η δημοσίευση διαγράφηκε:

ΑΣΦΑΛΩΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ με τα μέτρα αυτά. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Με 500 κρούσματα και 15 νεκρούς έκλεισαν μέσα μία χώρα. Σας λένε για ‘εκθετική αύξηση’. Μα ιατρικώς ΠΑΝΤΑ σε μια ίωση υπάρχει εκθετική αύξηση. Φυσιολογικό.

Τον φεβρουάριο τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι γύρω στους 1300. Αλλά δεν σας είπαν κάτι… Και κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν. Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περί τα 25000! Δεν έγινε τίποτα.

Ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60000 νεκρούς από την γρίπη. Οι τεθνηκότες αυτοί είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Πάντα ως ιατρική κοινότητα προσπαθούμε ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ να τους προστατεύσουμε. ΠΑΝΤΑ. Με σχετική απομόνωση.

Τώρα ξαφνικά τους θυμήθηκαν και αιτιώνται πως έχουμε γονείς,παππούδες ως οικογένεια; Προσβλητικό. Εμείς ΠΑΝΤΑ τους προστατεύουμε. Διάλεξαν πειθήνιο όργανο,ως εκ χαρακτήρα-αν και τον ΣΥΜΠΑΘΩ ως άνθρωπο-λοιμωξιολόγο,υπάκουο στο σύστημα,για να τα περάσουν στον κόσμο όλα αυτά. Είτε με τη λογική,είτε με το συναίσθημα. Ο ίδιος έλεγε εντελώς ΑΛΛΑ προ 2 μηνών!

Θα μου πείτε,η διαφορά είναι πως δεν έχουμε το εμβόλιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους.. Το εμβόλιο…ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ…Ο ένας λόγος που γίνονται όλα..Και μετά φυσικά θα σας πούνε’ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ’το εμβόλιο για να μην γινουν τα περσινά..!

Θυμάστε την Ιταλία,θα σας λένε.. ΟΧΙ,υποχρεωτικό εμβόλιο δεν θα γίνει ΠΟΤΕ. Ας το περάσουν από όσους νόμους θέλουν.. Έχουν πείσει μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ τον κόσμο και καταφέρονται ενάντια σ αυτούς τους λίγους,κακούς ,ανεύθυνους συμπολίτες μας… Σταθείτε κοντά και σ αυτούς που φοβούνται και σ εκείνους που δεν φοβούνται! Μην διχάζεστε.

Οκ νέα ίωση,οκ να προστατευθούν όπως ΠΑΝΤΑ οι ευπαθείς,οκ ας είμαστε προσεκτικοί,μα όχι όλο αυτό! Είχαν προετοιμάσει σαφέστατα τον εγκλεισμό και τον προετοίμαζαν με κλιμάκωση τις τελευταίες μέρες..Το γνωρίζαμε! Ξαφνικά κάποιοι απείθαρχοι που έβγαιναν έξω..κάποιοι που περνούσαν τα διόδια,κάποιοι που πήγαιναν εκκλησίες,θάλασσα,πικ νικ ,ΤΗΝ ΩΡΑ που εμείς βλέπαμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΑ! Το ξέραμε για τον εγκλεισμό εδώ και 10 μέρες!

Ότι κι αν γινόταν… ΕΛΕΓΧΟΥΝ το μυαλό σας μέσω ΜΜΕ. Είναι και τεστ πειθαρχίας. ΜΗΝ τους αφήνετε. Έχουν βάλει αναμεταδότες πολλούς (και συναδέλφους μου)να σας τρομοκρατούν. Όσοι γιατροί είναι γνώστες της παθοφυσιολογίας,απλά γελάνε με όλα αυτά! Δεν μιλάμε για θεωρίες συνομωσίας εδώ,αλλά γιατο ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν!

Οι αναλύσεις που διαβάζετε είναι αστείες. Στατιστική γίνεται στην ιατρική ΜΟΝΟΝ σε ετήσια βάση! Και φυσικά μπήκαν αυτόβουλα εκατομμύρια άνθρωποι-που ΔΕΝ τους αδικώ,λόγω φόβου και άγνοιας-να γίνουν φανατικοί υπέρμαχοι των θέσεων αυτών… Είδατε κάτι περίεργο να συμβαίνει τριγύρω σας ιατρικώς;;(εκτός από το φόβο)

Είδατε φερ ειπείν το χάλι το προ 2 μηνών με τα σχολεία τα μισά άδεια από τη γρίπη;; Σας έπεισαν με τις φράσεις‘μεταδοτικότητα’,’περίεργος ιός ‘;; Γελοιοποίησαν τον κόσμο,βάζοντάς του μάσκες και γάντια στο άσχετο,για να μην κολλήσουν τον ‘φονικό ιό’!!! Ξεπούλησαν τα αντισηπτικά και τα σαπούνια.Εκθετική αύξηση.. 500 κρούσματα..που θα γίνουν και 5000! Έλα….

Τώρα με αυτά που γράφω τι απομένει; Θα με ξαναπάρετε τηλ οι γνωστοί να μην μιλώ στον κόσμο; Ο εισαγγελέας θα κινηθεί αυτόνομα όπως είπα ε; Ας πιστέψει λοιπόν ο κόσμος όποιον νομίζει. Έχετε τα ΜΜΕ. Αν τα είχαμε οι άλλοι,θα ήταν αλλιώς. Θα διαλύσουν το σύμπαν,την οικονομία,τα πάντα για το τίποτα! Για το καλό σου…..

Φυσικά και δεν φταίει αποκλειστικά η Ελληνική κυβέρνηση.Είναι θέμα παγκοσμιοποίησης. Κλείστε τους μέσα.Δείξτε εικόνα. Φοβίστε. Μοιράστε φόβο θανάτου! Ξάφνου όλα θα τελειώσουν και θα πουλήσουν την μεγάλη λύση. Εμβόλιο.. Σκοτώνονται ανα την υφήλιο για την κυριαρχία… Προσωπικά εγώ θα είμαι ΕΔΩ.

Όσο περνά από το χέρι μου θα λέω στον κόσμο την ΑΛΗΘΕΙΑ που πιστεύω. Θα φροντίζω τους ασθενείς μόνιμα. Θα ασχολούμαι με τις καρδιές των ανθρώπων, ΑΛΛΑ και με το πνεύμα και την ψυχή τους.. ΔΕΝ θα ρισκάραμε και ΔΕΝ θα παίζαμε με τους συνανθρώπους μας ΠΟΤΕ! Έλληνες, να παραμείνετε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Μόνον αυτό λέω.

Στην παραπάνω ανάρτηση ο καρδιολόγος δρ. Βόβολης εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του για τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί προς αντιμετώπιση της πανδημίας της ασθένειας COVID-19 από το νέο κορωνοϊό. Δήλωσε μεταξύ άλλων πως γίνεται μια προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, ενώ σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν συνάδελφοί του ιατροί καθώς και ΜΜΕ τα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ελέγχουν ». Φτάνει μάλιστα σε σημείο να απαξιώνει την αξία ενός μελλοντικού εμβολίου για τον ιό.

Πέρα από τις αντιδράσεις των πολιτών, έντονη ήταν και η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος μάλιστα έσπευσε μέσω του γραφείο τύπου του να δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση. Διαβάστε την:

 

Στις 24 Μαρτίου τα Ellinika Hoaxes δημοσίευσαν ένα άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διέδωσε ο συγκεκριμένος καρδιολόγος, ήταν ανακριβείς. Εδώ όμως έκανε ένα σοβαρό λάθος ο συντάκτης που άρθρου. Το πρώτο και βασικότερο πράμα που πρέπει να κάνει κάθε ερευνητής, αρθρογράφος και δημοσιογράφος, είναι η έρευνα. Στο άρθρο (διαθέσιμο στο: https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/24/fedon-vovolis/) δεν υπάρχει καμία πηγή, είτε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, είτε από κάποιον επαγγελματία της υγείας.

Ο ΙΣΑ απλά απέρριψε δίχως επιστημονικά τεκμήρια τους ισχυρισμούς του εν λόγω ιατρού. Δεν είναι επιστημονική εταιρία, αλλά στις αρμοδιότητες του είναι να επιβάλει κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν την νομοθεσία και τον κώδικα δεοντολογίας του κλάδου. Η ανακοίνωση ενός ιατρικού συλλόγου δεν έχει στόχο να απαντήσει στο περιεχόμενο των ισχυρισμών του οποιουδήποτε ιατρού.

Επίσης, υπάρχουν ποικίλα σχόλια που εξηγούν το λάθος ή μάλλον τα λάθη του συντάκτη, τα οποία είναι πρωτοφανέστατα και δε χρειάζεται επιστημονικό μάτι για να διακριθεί.

 

Bonus: Ο «διαβολικός» αριθμός 13033 και «φακέλωμα» πολίτη

Σχεδόν όλοι λάβαμε μήνυμα στο Facebook ή σε κάποια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το εξής:

Αν βγεις έξω μη κάνεις το λάθος να στείλεις στο 13033.Θα έχεις “καρφωθεί” μόνος σου. Αυτό περίμεναν αυτοί τόσο καιρό Να τους δώσεις προσωπικά σου δεδομένα όπως αριθμό κινητού (μιας κ οι εταιρίες δε τους το δίνουν) αριθμό ταυτότητας κ τόπο διαμονής ώστε να συμπληρώσουν στη βάση δεδομένων τους το τελευταίο στοιχείο που τους λείπει για να σε φακελώσουν πλήρως. Εφόσον θα ξέρουν το κινητό σου θα γνωρίζουν κ το σήμα GPS σου που βρίσκεσαι κάθε στιγμή οπότε όταν θα κατέβεις να διαμαρτυρηθείς για οτιδήποτε δε μπορείς να αρνηθείς πως δεν ήσουν εκεί η πως δεν ήσουν εσύ. Αφού θα ξέρουν το κινητό σου θα ξέρουν κ τον λογαριασμό σου στο Fb Insta κλπ. Θα μπλοκάρουν όλους τους λογαριασμού σου όπως κ της κάρτας σου μέχρι να κάτσεις “φρόνιμα” στο σπίτι σου.. Μην αγνοείς αυτό το μήνυμα κ στείλτο σε όσους περισσότερους μπορείς.. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗ (POST) Μόνο προσωπικό μήνυμα.

Κι έρχεται λοιπόν η λογική να απαντήσει. Κάνεις κάθε μέρα check-in (δημοσίευση παρουσίας) στο Facebook. Βάζεις story στο Instagram. Ανεβάζεις φωτογραφία το μέρος που βρίσκεσαι. Έχεις κάθε τύπου κάρτας στο όνομα σου. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ασφάλεια, αριθμό τηλεφώνου, πρόσβαση στο διαδίκτυο και τώρα θα υποκλέψουν τα προσωπικά στοιχεία ή θα είσαι «φακελωμένος»; Διαβάζεις αυτό το άρθρο λοιπόν. Από σταθερό ή φορητό υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό, nintendo κτλ. Η τοποθεσία σου δεν είναι ενεργή; Όταν έκανες την αγορά του προϊόντος, δεν έδωσες στοιχεία;

Ο Μάρτιος τελείωσε κι ακόμα κάποιοι λαμβάνουμε αυτό το μήνυμα. Σκέψου λοιπόν λογικά. Το 13033 τελικά είναι ο διαβολικός αριθμός που παρακολουθεί την κάθε κίνηση; Ψευδείς ειδήσεις όπως αυτή και οι προαναφερθέντες κυκλοφορούμε συνέχεια, απλά με διαφορετική μορφή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τον πανικό να καταβάλλει τον εσωτερικό μας κόσμο. Για οποιαδήποτε ενημέρωση επιλέξτε έγκυρες πηγές κι όχι ιστοσελίδες σε στυλ www.soula23.blogspot.gr.

 Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος