Η παρουσίαση του νέου iPhone, του iPhone X, εντυπωσίασε απόλυτα το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης. Τα άψογα χαρακτηριστικά του και οι καινοτόμες λειτουργίες του έκαναν το κοινό να ανυπομονεί να το αγοράσει παρά την υψηλή τιμή του. Έτσι, στις 3 Νοεμβρίου, την επίσημη ημέρα έναρξης των πωλήσεων, οι καταναλωτές έσπευσαν να το αγοράσουν αψηφώντας τόσο την τιμή του όσο και τις τεράστιες ουρές που είχαν δημιουργηθεί έξω από τα καταστήματα της Apple.

Οι ουρές έξω από κάθε apple store σχηματίστηκαν όχι μόνο κάποιες ώρες πριν την έναρξη των πωλήσεων αλλά και μέρες. Οι φανατικοί της apple και των iPhone είχαν κρατήσει θέση στην ουρά μερικά 24ωρα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων στις 3 Νοεμβρίου ενώ πολλοί από αυτούς είχαν ήδη προ-παραγγείλει το δικό τους iPhone X.
Η τιμή πώλησης του iPhone X ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν έδειξε να απενθαρρύνει τους λάτρεις του δαγκωμένου μήλου οι οποίοι αφού μάζεψαν το απαιτούμενο ποσό κι αφού περίμεναν αμέτρητες ώρες στην ουρά, στο τέλος πέταξαν στα σύνμεφφα όταν πλέον είχαν στα χέρια τους το πολυπόθητο iPhone X.

Αξίζει να σημειωθεί πως εν μέρει αυτή η φρενίτιδα δικαιολογείται εάν αναλογιστεί κανείς τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου κινητού της Apple. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone X έχει μεταξύ άλλων οθόνη 5.8″ Super Retina HDR τεχνολογίας OLED 2436×1125 pixels, επεξεργαστή Apple Α11 bionic, διπλή κάμερα 12MP με Dual OIS, κατασκευή από αλουμίνιο και γυαλί και τις νέες λειτουργίες ξεκλειδώματος οθόνης με αναγνώριση προσώπου Face ID, Augmented Reality, ασύρματη φόρτιση και animoji. Κυκλοφορεί σε δύο χρώματα silver και space grey κι ,όσον αφορά τη μνήμη του, κυκλοφορεί με χωρητικότητα 64GB και 256GB. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποδεικνύουν πως αδιαμφησβήτητα η apple δημιουργεί τη νέα γενιά smarthphone με το πιο εξελιγμένο της iPhone να γίνεται το όνειρο κάθε αγοραστή.

 

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος