Με αφορμή τη διάλεξη του επικεφαλή της NASA, Τζιμ Μπραϊντενστάιν σε πανεπιστήμιο της Μόσχας σχετικά με τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος, εμφανίζονται δέκα ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην διάλεξη ο επικεφαλής άφησε να εννοηθεί το ενδεχόμενο ότι υπάρχει ζωή στο ηλιακό σύστημα. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το περιοδικό Nature καθώς δημοσιεύτηκε ότι αστρονόμοι από την Αυστραλία διερευνούν υλικό από τηλεσκόπια. Έχουν παρατηρήσει έναν μεγάλο αριθμό σημάτων για τα οποία δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση για την προέλευση τους.

Υπάρχουν κάποιες εκρήξεις με τίτλο «Fast radio bursts (FRB)» που έχουν μεγάλη ενέργεια και η προέλευση τους είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το space.com οι Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν δημόσια ότι ο αριθμός των ραδιοσημάτων και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Μέσα σ’έναν χρόνο εντοπίστηκαν συνολικά πάνω από 20 σήματα, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2017 και τα σήματα που είχαν εντοπιστεί τότε όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της ομάδας. Γενικώς όμως χρειάζεται περισσότερη έρευνα για πιο ακριβή συμπεράσματα.
Οι ταινίες που σχετίζονται με την επιστημονική φαντασία και επιλέγονται από τον Μπαράκ Ομπάμα είναι οι εξής:

2001: A Space Odyssey
Blade Runner
Close Encounters of the Third Kind
Star Wars: Episode IV – A New Hope
Star Trek (1966-69)
The Martian
The Matrix
Cosmos: A Personal Voyage

Δήμητρα Τάγκα, Δημοσιογράφος