Ποιος θα το έλεγε πως ένα αεροδρόμιο της Γερμανίας θα αποτελούσε έναν από τους προτεινόμενους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη; Κι όμως, παρόλο που η Γερμανία είναι μια χώρα που δε φημίζεται για τις τροπικές παραλίες της, μας αποδεικνύει το αντίθετο.


Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που άνοιξε το 1938, ήταν μια βάση για την Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ‘Deutsche Luftwaffe’, αλλά μόλις επτά χρόνια αργότερα ο Σοβιετικός Στρατός το κράτησε μέχρι την επανένωση της Γερμανίας. Το παλιό υπόστεγο του στρατιωτικού αερολιμένα βρίσκεται στα περίχωρα του Βερολίνου, στην πόλη Krausnick. Στο σημείο αυτό η κυβέρνηση άρχισε να ασχολείται με αυτό το κτίριο, που είναι σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο κατ ‘όγκο στη Γη (5.2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα). Αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε τροπικό παράδεισο, παρεμφερές με αυτόν της Καραϊβικής, ο οποίος μάλιστα φέρει την ονομασία «Τροπικά νησιά». Χτίστηκε το 2000 και έκτοτε ένας πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών, αλλά και ντόπιων, απολαμβάνουν το αυτοσχέδιο ‘παραλιακό’ θέρετρο.


Τα «Τροπικά νησιά», είναι ανοιχτά στο κοινό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Ανεξάρτητα από τη συνήθως υψηλή εξωτερική θερμοκρασία, μέσα σε αυτό η θερμοκρασία κυμαίνεται πάντα περίπου στους 25 βαθμούς Κελσίου. Αποτελείται από πισίνες που θεωρούνται ‘τροπική θάλασσα’, καλύπτοντας έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, τρεις φορές στην ουσία μεγαλύτερη από μια ολυμπιακή πισίνα. Το νερό έχει σταθερή θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου, ενώ υπάρχει αμμώδης παραλία μήκους 200 μέτρων. Ο κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του όχι μόνο κολυμπώντας, αλλά και από τις νεροτσουλήθρες που παρέχουν επιπλέον διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Το άγαλμα της ελευθερίας θα μπορούσε να σταθεί μέσα στο εσωτερικό, ενώ ο Πύργος του Άιφελ θα μπορούσε να ξαπλώνει.


Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από έναν τροπικό παράδεισο σαν κι αυτό οι κοκοφοίνικες, οι καταρράκτες και τα τροπικά ζώα όπως τα φλαμίνγκο. Πέρα από το τροπικό στοιχείο για τους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής υπάρχουν 13 διαφορετικά εστιατόρια, μπαρ και σαλόνια, ένα γήπεδο μίνι γκολφ, υδρομασάζ και τζακούζι. Κι αν αγαπάτε τα ύψη έχετε την ευκαιρία να κάνετε “νησιώτικο αερόστατο”, όπου ανεβαίνετε 60 μέτρα πάνω από τη “νότια θάλασσα” σε ένα δεμένο μπαλόνι.


Για να μην μείνουν παραπονεμένα τα παιδιά, το τροπικό υπόστεγο διαθέτει και πάρκο για ατελείωτα παιχνίδια.


Όσοι από τους επισκέπτες επιθυμούν την παραμονή τους σε αυτό τον χώρο υπάρχουν πολλές επιλογές. Αρχικά, η διανυκτέρευση για τους πιο τολμηρούς μπορεί να γίνει σε κάμπινγκ, με σκηνές διαμορφωμένες έτσι ώστε να έχουν συνολικά 350 κρεβάτια. Από την άλλη, υπάρχει λύση για όσους δεν είναι λάτρεις των σκηνών, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τη διαμονή τους στα πολυτελή ξενοδοχεία.


Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε στο Βερολίνο, ακόμα και τον χειμώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό τον τροπικό παράδεισο, συνδυάζοντας τις χειμερινές διακοπές σας με λίγο καλοκαίρι!

Δέσποινα Λούλου, Δημοσιογράφος