Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι, ως γνωστόν, ένας καταξιωμένος Έλληνας δημιουργός, ο οποίος στην πορεία των ετών έχει αποδείξει με τις μελωδίες και την στάση του τι πάει να πει ήθος, τέχνη και «στράτευση» στον σκοπό που υπαγορεύει η εσωτερική φωνή της ψυχής – άλλωστε, γι’ αυτό και κυνηγήθηκε τόσο πολύ. Η αυθεντικότητα και η θέρμη ενός προσώπου, το οποίο πρώτα από όλα ενδιαφέρεται να είναι άνθρωπος και όχι ταπεινός υπηρέτης των προσταγών ενός αδηφάγου συστήματος, για την δόξα ή το χρήμα, μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι για το γεγονός ότι υπάρχουν τα γνήσια παραδείγματα εκείνων, που έχουν την δύναμη να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο και όχι απλά το ρεύμα των καιρών. Τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν έμπνευση και πρότυπα, για όσους επιζητούν την Αλήθεια, τον ξεχωριστό δικό τους δρόμο και την έξοδο από τον λαβύρινθο της απώλειας της σύγχρονης ζωής. Για όλα αυτά τον ευχαριστούμε πολύ.

Εμείς από την μεριά μας, θέλοντας να στηρίξουμε τον δικό του αγώνα για προσφορά, αλλά και επειδή ο Πολιτισμός είναι σύμφυτος με την δική μας καθημερινή προσπάθεια, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να παραβρεθείτε στην συναυλία που δίδεται προς τιμήν του εν Αθήναις, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 8.00 μ.μ, στον «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό». Στην συναυλία αυτή, με τίτλο «Και μπήκαμε στα χρόνια…», καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές (Ιροντίνα, Γκουβέντας, Γιαννακάκης, Τσίκο, Τσεκούρας) θα σας συντροφεύσουν με τραγούδια και μελωδίες του Σταμάτη Σπανουδάκη, σε μια μοναδική συναυλία. Στην εκδήλωση αυτή θα παρίσταται και ο ίδιος ο κ. Σπανουδάκης.

 

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για την συναυλία που πρόκειται να δώσει ο κ. Σταμάτης Σπανουδάκης τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, μετά από αρκετό καιρό, στο οποίο θα παρουσιάσει και δείγματα της νέας του δουλειάς. Πρόκειται για τον νέο του δίσκο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, πάνω στον οποίον εργάζεται εδώ και δύο χρόνια. Ο δίσκος αυτός είναι αφιερωμένος στην Παναγία και την Ελλάδα. Σκοπός του κ. Σπανουδάκη μέσα από αυτό το έργο είναι να δώσει ελπίδα και δύναμη στους Έλληνες, αλλά και να τιμήσει την αγαπημένη του Μαρία. Συμπεριλαμβάνει ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια, τα οποία συνυφαίνονται έτσι ώστε να συνθέσουν κάτι αλλοιώτικο και δυνατό! Η ψυχική ανάταση, η αρμονία και η ομορφιά είναι στοιχεία που χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες, ειδικά σε συνθήκες όπως οι σημερινές, και αυτά είναι σίγουρο ότι μπορεί να μας τα εμπνεύσει μια αυθεντική και εκ βαθέων δημιουργία, όπως αυτή του κ. Σταμάτη Σπανουδάκη. Να είστε όλοι εκεί!

 

Screen Shot 2013-03-14 at 1.54.52 PM