Πολύ μεγαλύτερα ποσά του αναμενόμενου συγκεντρώθηκαν στην online δημοπράτηση, από τον οίκο Christie’s, προσωπικών αντικειμένων του μεγάλου φυσικομαθηματικού Στίβεν Χόκινγκ. Τα χρήματα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.  . Οι τιμές κινήθηκαν αρκετά υψηλότερα του αναμενόμενου. Για παράδειγμα, το διδακτορικό του με θέμα «Ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων» αναμενόταν να«πιάσει» 150.000 λίρες, αλλά η τελική τιμή ήταν σχεδόν τετραπλάσια.

Δημοπρατήθηκαν 52 αντικείμενα για συνολικά 1,82 εκατ. στερλίνες. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε ο Χόκινγκ όσο ζούσε πουλήθηκε για 296.750 στερλίνες, ενώ ένα αντίγραφο του διδακτορικού του, με την υπογραφή του ίδιου του Χόκινγκ έφτασε 584.750 στερλίνες . Πουλήθηκαν, επίσης, μια σειρά από μετάλλια, βραβεία και επιστημονικές εργασίες του Χόκινγκ, βιβλία και γράμματα της βιβλιοθήκης του από άλλους επιστήμονες (Νεύτωνα, Δαρβίνο, Αϊνστάιν κ.α.),καθώς και ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο αντίτυπο του βιβλίου του «Ένα σύντομο χρονικό του Χρόνου» που έπιασε 68.750 λίρες, πολύ περισσότερες από τις 3.000 λίρες του καταλόγου της δημοπρασίας.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα δοθούν στο νεοσύστατο Ίδρυμα Στίβεν Χόκινγκ και στην Ένωση Ασθενών με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα, την ασθένεια από την οποία έπασχε ο ίδιος και τον είχε καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Τζίνα Σαμπάνη, Δημοσιογράφος