Η Seikha Hind αποτελεί ανώτερό μέλος της κυρίαρχης βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Ο ηγεμόνας της χώρας είναι αδελφός της. Ακολουθεί μία σειρά πολύ ισχυρών γυναικών του Κατάρ-μητέρα της είναι η Sheikha Mozah, μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στη χώρα-. Η Seikha Hind είναι «η μοντέρνα γυναικεία φωνή του Κατάρ», όπως την χαρακτηρίζει και το BBC.

Μόλις πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγάνε. Η ίδια δήλωσε « Έχω δύο ασθματικά αγόρια και όταν πρέπει να τα πάρετε σε περίπτωση ανάγκης στις 02.00 και ο άντρας σας είναι σε επαγγελματικό ταξίδι.. Αυτό είναι ασφάλεια».

Ως μια δυναμική γυναίκα έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας της. Όταν οι χώρες του κόλπου( Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιβύη, Υεμένη και Μπαχρέιν) διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, αντέδρασε. Έχοντας σπουδάσει τόσο στην Αγγλία όσο και την Αμερική, θέλει να αποδείξει στον δυτικό κόσμο, ότι η χώρα της δεν είναι ένα υπερσυντηρητικό μουσουλμανικό κράτος.

Σύμφωνα με την ίδια , θέλει επίσης να αποδείξει ότι αν και υπάρχουν πολιτισμικές και παραδοσιακές διαφορές μεταξύ των χώρων της δύσης και του Κατάρ, υπάρχει ένα σημαντικό κοινό στοιχείο, όλοι θέλουν πολίτες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Το Κατάρ έχει ξοδέψει τεράστια ποσά στην εκπαίδευση, οικοδομώντας μια πανεπιστημιούπολη για οχτώ διεθνή και δύο εγχώρια πανεπιστήμια.

Η Sheikha Hind είναι η σημερινή διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος του Κατάρ, το οποίο ιδρύθηκε πριν 20 περίπου χρόνια και επένδυσε μέχρι τώρα μεγάλα ποσά στην εκπαίδευση. Στόχος της είναι να διαμορφώσει ένα καλά μορφωμένο εργασιακό δυναμικό και να δημιουργήσει διαφορετικά τύπου σχολεία, δίνοντας πρότυπα σ΄ όλους και αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα του κινήτρου. Αν και το Κατάρ έχει αποκλειστεί , δεν σταματά να στηρίζει την εκπαίδευση των προσφύγων και των φτωχότερων χωρών και θα συνεχίσει να επενδύει περισσότερα στην εκπαίδευση.

 

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος