Τα τελευταία νέα από το χώρο των videogames αναφέρουν πως κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου πουλήθηκαν 50.000 κονσόλες επόμενης γενιάς (Playstation 4, Xbox One και το Nintendo Switch).

Λαμβάνοντας υπ’όψη ότι ο Δεκέμβριος, εξαιτίας των Χριστουγέννων, θεωρείται ο καλύτερος μήνας για τα games, οι πωλήσεις αναμένεται να εκτοξευθούν. Φυσικά η black friday έπαιξε το ρόλο της οπότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των παιχνιδομηχανών που θα πουληθούν μπορεί να πλησιάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τις 90.000, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά, φυσικά, κονσόλες επόμενης γενιάς.

Ο κυρίαρχος της αγοράς είναι η Sony καθώς το Playstation 4 εκτιμάται ότι έχει πάνω από 75% της πίτας, με το Xbox One να κινείται στα επίπεδα του 15%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε παγκόσμια κλίμακα οι παιχνιδομηχανές πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ τζίρο το χρόνο και μαζί με τα περιφερειακά (οθόνες, ποντίκια, κάρτες γραφικών) είναι από τις λίγες κατηγορίες προιόντων τεχνολογίας που παρουσίασαν αύξηση μέσα στο 2017 παρά την πτώση του κλάδου.

Επίσης, είναι ενδιαφέρον πως ανοδικά κινούνται τα τελευταία χρόνια και οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (τόσο επιτραπέζιων όσο και φορητών) που απευθύνονται σε gamers. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα προσφέρουν πολύ υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις με στόχο να επεκτείνουν την εμπειρία του χρήστη σε άλλα επίπεδα.

Λευτέρης Γκιουλέκας, Δημοσιογράφος