Ο δράκος είναι ευρέως διαδεδομένος στη Κίνα από τα αρχαία χρόνια της ιστορίας της, πιστεύουν οτι είναι οιωνός καλοτυχίας και ευημερίας. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής του Caestro Marim στη Πορτογαλία φαίνεται να διαφωνούν καθώς πίστευαν ότι ο ποταμός Odeleite είναι συνιθισμένος.

Μέχρι που ο φωτογράφος Steve Richards φωτογράφησε το ποτάμι από ψηλά και ανέβασε την φωτογραφία σε μέσο κοινωνικό δικτύωσης και αμέσως έγινε viral αφου απεικονίζει έναν τεράστιο  Κινέζικο μπλε δράκο. Φιδωτός ποταμός σε βαθύ μπλε αποχρώσεις αντικατοπτρίζει τον ουρανό, o ποταμός ονομάστηκε The Blue Dragon River.

Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Serra de Caldeirao  και διασχίζει τις περιοχές  Sao Bras de Alportel, Tavira, Alcoutim, Castro Marim Faro της Πορτογαλίας. Επίσης υπάρχει ένα φράγμα με το ίδιο όνομα στο μηκός του ποταμού και στην ουσία είναι παραπόταμος του ποταμιού Guadiana.

Στις όχθες του ποταμού είναι χτισμένα άσπρα σπίτια που συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα από το ομόνυμο χωριό Odeleite.

Το πιο ενδιαφέρον στην περιοχή είναι η εκκλησία Church of the Visitation της μητέρας του Χριστού που είναι γεμάτη μύθοι και ιστορίες που οι ντόπιοι εξιστορούν χρόνια τώρα.

Η φωτογραφία είναι αληθινή και δεν έχει αλλοιωθεί από προγράμματα επεξεργασίας.  Ο  Steve Richards την τράβηξε όταν πέταξε πάνω απο τον ποταμό δηλωνώντας: “Να ξέρετε αυτή η φωτογραφία είναι αληθινή, την τράβηξα κατα τη διαρκεία της πτήσης μου από Cardiff στο Faro. Το χρώμα του είναι η αντανάκλαση του ουρανού και τα άσπρα σημεία, είναι φυσικά τα σύννεφα.”

Κάθε χρόνο πολλοί τουριστές επισκέπτονται την περιοχή αναζητώντας το θρύλου του μπλε δρακου.

 

Για τον Τομέα Περιηγήσεων:

Γιώτα Γιδαροπούλου, Δημοσιογράφος