Η Πέρδικα, είναι μια ελληνική ορεινή αλλά και παραθαλάσσια κωμόπολη του Δήμου Ηγουμενίτσας και υπάγεται στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, της περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2011) η Πέρδικα μετρά 1.476 μόνιμους κατοίκους.

Είναι μια ειδυλλιακή, ελκυστική, αληθινά γοητευτική, με πανέμορφες παραλίες. Το κέντρο της κωμόπολης βρίσκεται στην ορεινή πλευρά της Πέρδικας και τα καλύτερα ξενοδοχεία βρίσκονται στην παραθαλάσσια περιοχή της.

Η Πέρδικα είναι το μεγαλύτερο παραδοσιακό χωριό της Θεσπρωτίας, με αξιοζήλευτη ιστορία και σπάνιο φυσικό τοπίο από λόφους, ρέματα, κάμπους, δάση, ποτάμια και πανέμορφες ακρογιαλιές. Βρίσκεται μεταξύ της Πάργας και των Συβότων και απέναντι από τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Αναμφισβήτητα διαθέτει από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, αφού τα διαφανή και κρυστάλλινα νερά σε συνδιασμό με το εξωτικό τιρκουάζ χρώμα που τις χαρακτηρίζουν και τις κάνουν μοναδικές. Είναι κατάλληλες για κάθε γούστο, ήρεμες απομονωμένες παραλίες ή δημοφιλείς, γεμάτες κόσμο.

Καραβοστάσι…

 

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη παραλία με λευκή άμμο και καταγάλανα δροσερά νερά, όμως προτιμάται κυρίως από ενήλικες μιας και τα νερά της βαθαίνουν απότομα. Είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία για τέλεια χαλάρωση και διασκέδαση! Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την εικόνα ολόκληρης της Πέρδικας με τη συγκεκριμένη παραλία. Έχει καταπληκτικό τοπίο και για αυτό έχει επιλεχθεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών αλλά και διαφημίσεων.

Αρίλλα…

 

Άλλη μια οργανωμένη παραλία, απάνεμη με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Ιδιαίτερα ρηχή παραλία για αυτό και προτιμάται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Περιβάλλεται από πολύ γραφικό τοπίο, το οποίο ενισχύεται και από την ύπαρξη ενός λιμανιού για σκάφη περαστικών επισκεπτών.

Φυσικά είναι πολλά ακόμη εκείνα που μπορεί να δει κάποιος στην περιοχή όπως για παράδειγμα,μια μοναδική βόλτα στον ποταμό Παραμυθιώτη και μια επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αη Θανάση, που κρύβεται μέσα στα πλατάνια. Τέλος, δίπλα από την κεντρική πλατεία, στεγάζεται το μουσείο με τη συγκέντρωση λαογραφικού, παραδοσιακού, ιστορικού και φωτογραφικού υλικού της εποχής.

Για τον Τομέα Περιηγήσεων:

Τατιάνα Ισαακίδου, Δημοσιογράφος.