Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν σκορπίσει τον θάνατο και τον φόβο σε ολόκληρη την Ευρώπη,μια Ευρώπη που μετράει τις πληγές της,θρινεί,προσπαθεί να μαζέψει τις δυνάμεις της και να αντισταθεί.

Αν αναλογιστεί κανείς όμως πως σε αρκετές απο αυτές τις επιθέσεις δολοφόνοι ήταν μικρά μικρά παιδιά και έφηβοι τότε το σκηνικό του τρόμου γίνεται ακόμα πιο φρικαστικό.

Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την τρομοκρατική επίθεση στο Γκαζίαντεπ της Τουρκίας όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών ευθύνεται για τον θάνατο 51 ανθρώπων σε γαμήλιο γλέντι.

Το περισπατικό έσπευσαι να σχολιάσει με έγγραφό της η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν”.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ρενάτε Βίντερ τόνισε, ότι “ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών, τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας.

To Business Insider φέρνει στο φώς μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση σύμφωνα με την οποία οι οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν ένα ξεχωριστό στόχο μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών στρατιωτών ο στόχος αυτός είναι να μεγαλώσει την επόμενη γενιά τρομοκρατών ακόμα κι αν η οργάνωση αυτή χαθεί στο μέλλον.

Μέσα σε άλλa το κείμενο του Business Insider αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος έχει δημιουργήσει δικά του βιβλία ώστε να μεταδώσει τις εξτρεμιστικές απόψεις του στα παιδιά που έχει στρατολογήσει, ενώ τα βιβλία περιέχουν και κεφάλαια αναφορικά με το πώς θα πρέπει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις κυβερνήσεις ξένων.

Η Βρετανική εφημερίδα UK Express σε δημοσίευμα της υποστηρίζει πως με έναν καινούργιο νόμο που θέσπισαν στο Ισλαμικό Κράτος θα αγοράζονται μικρά παιδιά έναντι του ποσού 50.000 αμερικανικών δολαρίων για να τα εκπαιδεύσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επιπλέον στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται πως μερικά από αυτά τα «ειδικά» παιδιά που ήταν ορφανά, τα απήγαγαν εν ψυχρώ και τα ανάγκασαν να τους υπηρετήσουν.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τις 200 κατασκηνώσεις αφιερωμένες στην εκπαίδευση αυτών των παιδιών-βομβιστών, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στη Συρία ή στο Ιράκ.

Ακόμη ο ΟΗΕ κατήγγειλε τον Φεβρουάριο του 2015 τη στρατολόγηση από “ένοπλες ομάδες” και ιδίως από το ΙΚ “μεγάλου αριθμού παιδιών”, μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικοι με αναπηρίες.

Τα παιδιά χρησιμοποιούνταν σε μάχες, γίνονταν καμικάζι ή ανθρώπινες ασπίδες ενώ υποβάλλονταν σε σεξουαλικά και άλλου είδους βασανιστήρια.

 

Για τον Τομέα Τηλεόρασης:

Έμιλυ Τσενάϊ, Δημοσιογράφος