Ο εκκεντρικός τραγουδιστής Robbie Williams αποφάσισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον, κάνοντας μία άσχημη χειρονομία κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Ρωσίας.


Ο Robbie Williams επιλέχθηκε να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με την σοπράνο Αida Garifullina, αλλά η άσεμνη χειρονομία του δίχασε πολλούς τηλεθεατές. Μάλιστα, ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Fox ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε σε ζωντανή διάρκεια να προβλέψει την κίνηση του τραγουδιστή.

Βέβαια, οι Βρετανοί θεωρούν ότι ο τραγουδιστής “πούλησε την ψυχή του” για το χρήμα. Στον απόηχο της αψιμαχίας μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας, για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας των Σκριπάλ, οι Βρετανοί είχαν ζήτησαν από τον Robbie Williams να μη συμμετάσχει στην τελική έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την απόφαση του Robbie Williams να λάβει μέρος στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ, ο Stephen Doughty,βουλευτής των εργατικών, σχολίασε “είναι εκπληκτικό και απογοητευτικό το γεγονός ότι ένας τόσο σπουδαίος Βρετανός καλλιτέχνης, όπως ο Robbie Williams, που έχει υποστηρίξει με τη συμμετοχή του εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας να συμφώνησε να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ”.

Τόσο οι εκπρόσωποι του Robbie Williams όσο και ο ίδιος ο τραγουδιστής δεν αιτιολογήθηκε για την άσεμνη πράξη του, αλλά για την δημόσια κριτική που δέχτηκε. Μάλιστα, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε δηλώσει “έχω καταφέρει πολλά στην καριέρα μου και η συμμετοχή μου στην τελετή έναρξης στο παγκόσμιο κύπελλο της FIFA μπροστά σε 80.000 οπαδούς και δεκάδες τηλεθεατές είναι ένα παιδικό όνειρο ηλικίας”.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος