Οι Scorpions επιστρέφουν για μία ακόμα συναυλία στη χώρα μας και όπως δήλωσαν και οι ίδιοι: «Επιστρέφουμε στη χώρα της δημοκρατίας». Το ροκ συγκρότημα στις 16 Ιουλίου θα «δυναμιτίσει» τη σκηνή μαζί με την κρατική ορχήστρα Αθηνών στο Καλλιμάρμαρο.

Όσοι παρευρεθούν στη συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις διασκευές του θρυλικού συγκροτήματος υπό την διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή. Οι διασκευές θα είναι περίπου ίδιες με αυτές που υλοποίησε ο Κολόνοβιτς, όταν οι Scorpions πραγματοποίησαν συναυλία με την Φιλαρμονική του Βερολίνου. Επίσης, για πρώτη φορά παιδική χορωδία θα συμμετάσχει σε δύο διάσημα τραγούδια του ροκ συγκροτήματος.
Όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου o Στέφανος Τσιαλής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών, η συναυλία με το θρυλικό συγκρότημα ήταν μία δική του ιδέα. Θεωρεί ότι μέσω αυτής της συναυλίας θα δημιουργηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στη ροκ και την κλασική μουσική, ενώ τόνισε ότι είναι τιμή του να παίξει στην ίδια σκηνή με τους Scorpions.

Με τη σειρά του ο Κλάους Μάινε, τραγουδιστής του συγκροτήματος, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι είναι ενθουσιασμένος που θα βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο. Με σύνθημα «Once in a Lifetime» που αποτελεί και τίτλο της συναυλίας, τόνισε ότι είναι μία συναυλία ζωής, καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική συναυλία, αλλά για ένα πολιτιστικό γεγονός.

Επίσης, ο ιδρυτής και κιθαρίστας των Scorpions, Ρούντολφ Σένκερ δήλωσε στο Euronews: «Eίναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φέρουμε τα νέα παιδιά κοντά στην κλασική μουσική, αλλά και οι μεγαλύτεροι που θα έρθουν για την κλασική μουσική θα δούνε ένα ροκ show των Scorpions.
Οι Scorpions είναι από τα πιο δημοφιλή και μακροβιότερα ροκ συγκροτήματα. Μεγάλες τους επιτυχίες όπως το «Send me an angel» και το «Hurricane», αντηχούν σε όλο τον κόσμο. Σχηματίστηκαν στο Ανόβερο το 1965 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ, ενώ οι πωλήσεις των δίσκων τους, έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος