Η Μπατσάτα (Bachata) είναι μια μορφή μουσικής και λάτιν χορού και προέρχεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ρομαντική μουσική, ένωση ανθρώπων ψυχή τε και σώματι, καθώς και περιγραφή ιστοριών αγάπης και θλίψης είναι μερικά συναισθήματα που σου μεταδίδει η συγκεκριμένη μελωδία.

 

 

 

 

 

Η Bachata προέκυψε τη δεκαετία του ΄60, εντοπιζόμενη σε μπαρ και κλάμπ που έπαιζαν κιθαρίστες και τραγουδιστές.

Σημειώνεται ότι το πρώτο τραγούδι στο είδος καταγράφηκε το 1961 από τον Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, η Bachata παίζεται σε ηλεκτρική κιθάρα και είναι πιο ρυθμική σε σχέση με τις προηγούμενες μορφές. Μάλιστα, η ηλεκτρική κιθάρα έχει βοηθήσει στην εξέλιξη της Bachata, δηλαδή σε περισσότερο χορευτική και προσιτή.

Για παράδειγμα, το συγκρότημα Aventura έχει χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο συγκρότημα Bachata, διότι διατηρούν το δικό τους στυλ, ορμώμενοι από τη Bachata, αλλά σε μοντέρνα εκδοχή. Διαφέρουν, δηλαδή από τις περισσότερες μπάντες, οι οποίες παίζουν την παραδοσιακή μουσική Bachata

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη χώρα μας, ο χορός Bachata έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια (αναφέρομαι σε άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τον χορό και τα είδη του). Διάφορα τηλεοπτικά – μουσικοχορευτικά σόου, που κατά καιρούς παρουσιάζονται στην ελληνική τηλεόραση, προσφέρουν θέαμα, καθώς και εκμάθηση καινούριων χορών, αλλά και μουσικής!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι ρομαντικός, ερωτικός χορός που αξίζει να δοκιμάσει κανείς, έστω και για μια φορά!!!

 

Για τον Τομέα Τηλεόρασης:

Μαρία Σεϊταρίδου, Αρχισυντάκτρια – Δημοσιογράφος.