ο Σούπερ Μάριο επιστρέφει σε νέες περιπέτειες ,αλλά αυτή τη φορά μέσα από ταινία κινουμένων σχεδίων. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Nintedo, ένας από τους αγαπημένους ήρωες της δεκαετίας του 90 επιστρέφει και την παραγωγή της ταινίας ανέλαβε η αμερικανική κινηματογραφική Illumination Entertainment, σε συνεργασία πάντα με την Nintedo.

Σύμφωνα με την Nintedo, την επίβλεψη της ταινίας θα την έχει φυσικά ο Shigeru Miyamoto, δημιουργός και εμπνευστής του Super Mario, αλλά και άλλων δημοφιλών βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Donkey Kong και το The Legend of Zelda. Επίσης, την εποπτεία θα έχει και ο επικεφαλής της Illumination Entertainment, Chris Melendari.
Στο δελτίο τύπου που έβγαλε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ιαπωνική εταιρεία, ανακοινώθηκε απλά η δημιουργία της ταινίας. Ακόμα, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το πότε θα κυκλοφορήσει ταινία, για τον τίτλο της και φυσικά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την πλοκή που θα ακολουθήσει η ταινία.
Φυσικά, μετά την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας, εκατομμύρια φανατικοί του παιχνιδιού ανυπομονούν να δουν τον αγαπημένο του ήρωα μαζί με τον αδελφό του σε νέες περιπέτειες. Σίγουρα θα ευελπιστούν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την τελευταία ταινία του Super Mario το 1993.

Τότε, σε μία απόπειρα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ο Super Mario, οι σκηνοθέτες Rocky Morton και Annabel Jankel έκαναν το πρώτο βήμα. Πρωταγωνιστές της ταινίας ο Bob Hoskins, John Leguizamo και Dennis Hopper. Δυστυχώς το αποτέλεσμα της ταινίας ήταν κακό , απογοητεύοντας όλους τους φανατικούς ανά τον κόσμο. Μάλιστα, ο Hoskins είχε δηλώσει ότι αυτή είναι η χειρότερη ταινία που έχει παίξει ποτέ.
Φυσικά, ο Super Mario έχει εμφανιστεί ξανά σε κινούμενα σχέδια το 1983 στη σειρά Saturday Supercade. Το 1985, όμως, απέκτησε την αναθεωρημένη του μορφή ως υδραυλικός, με την οποία έμελλε να μείνει γνωστός και απέκτησε και το δικό του σόου το Super Mario Bros. Έπειτα ακολούθησαν και οι περιπέτειες του Super Mario Bros 3 και Super Mario World.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος