Οι ερευνητές λένε ότι ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί θα μπορούσε να προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Πάρκινσον. Η διαδικασία ψησίματος το καφέ απελευθερώνει χημικές ουσίες που καταπολεμούν τις πρωτεΐνες που ευθύνονται για την ανάπτυξη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Δεν είναι μια θεραπεία ή σαφής πρόληψη αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν θα βλάψει να προσθέσετε ένα φλιτζάνι καφέ στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Το ψήσιμο των κόκκων καφέ πυροδοτεί την απελευθέρωση φαινυλινδανών, μια ομάδα χημικών ενώσεων που εμποδίζουν τη συσσώρευση πρωτεϊνών που ανευρίσκονται στις νόσους Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον – η νόσος Αλτσχάιμερ αναπτύσσεται όταν οι πρωτεΐνες βήτα αμυλοειδές και το Ταυ, συσσωρεύονται μεταξύ των νευρώνων.

Οι ειδικοί του Krembil Brain Institute, στο Τορόντο, εντόπισαν τον καφέ που βοηθά στην πρόληψη της νοητικής εξασθένησης. Εστίασαν σε τρεις τύπους καφέ: τον σκουρόχρωμο καβουρδισμένο καφέ, τον ανοιχτόχρωμο καβουρδισμένο καφέ και τον σκουρόχρωμο καβουρδισμένο καφέ χωρίς καφεΐνη. Τα οφέλη είναι ιδιαίτερα ισχυρά για τους ανθρώπους που επιλέγουν πιο σκούρους καβουρδισμένους κόκκους – ακόμη και αν είναι χωρίς καφεΐνη, σύμφωνα με τη μελέτη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ