Το Νυμφαίο είναι αναμφίβολα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά στην Ελλάδα και όχι μόνο,μιας και υπάγεται και στα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ,καθώς στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

nimfeo-1

Η παλιότερη ονομασία του χωριού ήταν Νιβέστα,όνομα βλάχικης προέλευσης με τρεις ερμηνείες : 1) “νύφη” λόγω της ομορφιάς του χωριού, 2) “αθέατη” διότι βρισκόταν σε σημείο όπου δύσκολα γινόταν ορατό και 3) “χιονάτη”.

Το Νυμφαίο περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια.Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με τη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από το χωριό κατάφερε να γίνει πόλος έλξης αξιόλογου ποσοστού τουρισμού.

nimfeo-2

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο και βρίσκεται μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το χωριό.Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται 13 αρκούδες,οι οποίες έχουν κατασχεθεί από ζωολογικούς κήπους και ανθρώπους που τις κρατούσαν αιχμάλωτες,και αρκετοί λύκοι.Το κέντρο ενημέρωσης είναι ανοιχτό για τον κόσμο τους περισσότερους μήνες του έτους.Επίσης,στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί πολλοί ξενώνες,οι οποίοι λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας ποτέ δεν είναι αρκετοί.

Για τον Τομέα Περιηγήσεων:

Τατιάνα Ισαακίδου, Δημοσιογράφος