Δίχως καμία αμφιβολία, η Νέα Υόρκη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Αμέτρητοι τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν καθημερινά στο μαγικό αυτό μέρος και φυσικά δεν χάνουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τους ουρανοξύστες, το Άγαλμα της Ελευθερίας και κάθε αξιοθέατο της πόλης. Ζώντας, κατά κοινή ομολογία, στην εποχή των social media, οι χρήστες «ανεβάζουν» αμέσως αυτές τις φωτογραφίες σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το instagram αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις φωτογραφίες να παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την εφαρμογή. Κάνοντας, έτσι, την ανασκόπησή του για το 2017, το instagram ανέδειξε τη Νέα Υόρκη ως την πόλη που ήρθε πρώτη στον αριθμό αναρτήσεων καθώς φωτογραφήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Το «Μεγάλο Μήλο», λοιπόν, βρέθηκε στην κορυφή αφήνοντας πίσω του τη Μόσχα, το Λονδίνο και άλλους μαγικούς προορισμούς.

Πολλοί κάνουν λόγο για τον λογαριασμό του φωτογράφου JNSilva αναφέροντάς τον ως απόδειξη του γιατί η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Αυτό συμβαίνει καθώς ο γνωστός φωτογράφος «παίζει» με τους ουρανούς και τις σκιάσεις κι απαθανατίζει άψογα την πόλη τόσο στο φως όσο και στο σκοτάδι. Οι αναρτήσεις του JNSilva στο instgram παρουσιάζουν το φουτουριστικό και κολοσσιαίο χαρακτήρα της Νέας Υόρκης και μαγεύουν το κοινό, αποδεικνύοντας πως η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» βρίσκεται επάξια στην πρώτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολυφωτογραφημένη Νέα Υόρκη άφησε πίσω της τις δημοφιλέστερες πόλεις στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η λίστα με τους πρώτους δέκα προορισμούς αναρτήσεων του instagram είναι η εξής:

1. Νέα Υόρκη
2. Μόσχα
3. Λονδίνο
4. Σάο Παουλο
5. Παρίσι
6. Λος Άντζελες
7. Αγία Πετρούπολη
8. Τζακάρτα
9. Κωνσταντινούπολη
10. Βαρκελώνη

Σοφία Στεφανίδου, Δημοσιογράφος