Είναι γνωστό πως η gaming κοινότητα είναι από τις πλέον απαιτητικές και εν έτη 2017 όπου τα mid-range smartphones έχουν κυριεύσει την αγορά με τιμές που θυμίζουν περισσότερο low-range δεν θα μπορούσε και η Oculus παρά να υποκύψει.

Η ομάδα του Oculus έκανε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις και μέσα σε αυτές ήταν και μέσα σε αυτές ήταν και μία νέα παρουσίαση. Αρχικά ανακοινώθηκε η νέα τιμή του Rift η οποία πωλείται πλέον στα 400 δολάρια και συνάμα του βρέθηκε η νέα συσκευή με όνομα Oculus Go standalone VR headset στην προνομιακή τιμή των 200 δολαρίων.

Πρόκειται για μία μηχανή που δεν θα χρειάζεται την τοποθέτηση κάποιου κινητού προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι. Η ίδια η συσκευή θα “τρέχει” τα παιχνίδια μέσα από την προεγκατεστημένη βιβλιοθήκη με GEAR VR παιχνίδια. Στα παρελκόμενα θα υπάρχει και ένα μονό motion controller με μία touch area και trigger.

Το προϊόν θα βρίσκεται στην αγορά το 2018 με τελική τιμή τα 200 δολάρια, στην μισή δηλαδή τιμή του Rift. Η οθόνη του μάλιστα θα έχει υψηλότερη ανάλυση στα 2560x1440px (single panel) και 2160x1200px (split 2 panels). Ενώ το frame rate μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο, αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι πως η Oculus επέλεξε LCD.

Δήμητρα Μουταφίδου, Δημοσιογράφος