Νεκταρία Ψαράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1998. Από το 2016 ζει και σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ασχολήθηκε από το πρώτο έτος σπουδών της με την ραδιοφωνική παραγωγή, στο Newn.gr & NewnWebradio, πραγματοποιώντας αξιόλογες συνεργασίες με άτομα του καλλιτεχνικού χώρου. Αργότερα, εισήλθε στον κόσμο των fm, αναλαμβάνοντας το 2017 και το 2018 την παραγωγή, την επιμέλεια και την εκφώνηση της ραδιοφωνικής εκπομπής «με μία αληθινή ματιά» και τα «Top 10 της Κυριακής» αντίστοιχα.

Το καλοκαίρι του 2018, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην καθημερινή πρωινή εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», όπου ανέλαβε καθήκοντα αρθρογραφίας, έρευνας, ρεπορτάζ, συνέντευξης και φωτογραφίας, αγγίζοντας επιτυχώς ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, τα οποία φιλοξενήθηκαν και από το εξώφυλλο της εφημερίδας.

Από το 2018, είναι μέλος του International and Peace Journalism Laboratory (Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας), συμμετέχοντας σε διάφορες έρευνες, όπως το EUcheck του European Journalism Training Association, τρέχοντας καμπάνιες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια εκπαίδευσης δημοσιογράφων, summer schools, events και forums.

Το 2019 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην ΕΡΤ3, απασχολούμενη στην δημοσιογραφική ομάδα της καθημερινής απογευματινής εκπομπής «Με το 3» της Έλσας Ποιμενίδου.

Η επικοινωνία, η έρευνα, η δημοσιογραφία και η ανάμειξή της στα κοινά είναι το πάθος της. Αγαπά την κοινωνία, την επιστήμη και την πρόοδο, ενώ η πίστη της στην ανατροπή και την κοινωνική βελτίωση, την οδηγεί πάντα στην θίξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ζητημάτων. Ο μεγαλύτερος στόχος της είναι η επιτυχία, η μεγαλύτερη αξία της η ευτυχία, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος της η ανελευθερία. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Επικοινωνηστε μαζι της

ΣΚΑΝΑΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΤΑΡΙΑ