Στις 8 Ιουνίου βρέθηκε νεκρός ο γνωστός μάγειρας Άντονι Μπουρντέν από τον φίλο του Eric Ripert. Ήταν κρεμασμένος από μια ζώνη μπουρνουζιού του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη Γαλλία για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Μπουρντέν έχει αφήσει ιστορία στον χώρο της μαγειρικής. Αν και διάσημος, απέφευγε τις καθιερωμένες συμπεριφορές ενός αστέρα του Χόλυγουντ. Του άρεσε να ζει και να απολαμβάνει τη στιγμή, γυρίζοντας τον κόσμο. Eίχε μάλιστα επισκεφτεί και μέρη όπως η Λιβύη και το Κογκό, δηλαδή χώρες λιγότερο τουριστικές και μερικές φορές επικίνδυνες. Τον ενδιέφεραν περισσότερο οι άνθρωποι που θα συναντούσε παρά το ίδιο το μέρος που επισκεπτόταν. Χρειάστηκε μάλιστα στο παρελθόν, να αντιμετωπίσει και τον εθισμό του με τα ναρκωτικά.

Ήταν τηλεοπτικός παρουσιαστής σε εκπομπές μαγειρικής αλλά και συγγραφέας βιβλίων και άρθρων. Απεχθανόταν όσους χρησιμοποιούσαν την κουζίνα για λόγους δημοσιότητας κάτι που δεν έκρυβε, αλλά επίσης δεν έκρυβε και τον θαυμασμό που είχε για άλλους σεφ όπως τον Φεράν Αντριά, Χουάν Μαρί Αρζάκ κτλ. Επίσης, έκρινε την χορτοφαγία.

Ασχολήθηκε πολύ με τον ακτιβισμό. Εντάχθηκε στην εναντιοποίηση του ρατσισμού προς τις μειονότητες των ΗΠΑ αλλά και την σεξουαλική παρενόχληση και ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Χάρβει Γουάινστιν.

Όσον αφορά τη σορό του, αρχικά ήταν να μεταφερθεί στην Αμερική αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους αυτό δεν συνέβη. Για αυτόν τον λόγο αποτεφρώθηκε στην Γαλλία, χώρα καταγωγής του, και οι στάχτες του μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ.
Το άτομο που ανέλαβε τα διαδικαστικά της κηδείας του ήταν η πρώην γυναίκα του, Οτάβια Μπούσια, με την οποία είχαν μια εντεκάχρονη κόρη, την Αριάν. Τους τελευταίους μήνες διατηρούσε δεσμό με την Ιταλία ηθοποιό Άσια Αρτζέντο.
Έχει βραβευτεί με βραβεία Έμμι για τις τηλεοπτικές του εκπομπές με θέμα την μαγειρική. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα μέρη που επισκέφθηκε για τις ανάγκες της εκπομπής του ήταν και η Νάξος, η Ζάκυνθος και τα Χανιά. Γνώρισε τη ντόπια κουζίνα και τους ανθρώπους των περιοχών αυτών.

Ο θάνατός του ήταν μεγάλη έκπληξη τόσο από τους οικείους του, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος