Στην προσπαθειά μας να φέρουμε ένα νέο αέρα στο χώρο της έρευνας, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, θέλουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας. Γιατί εάν δεν αλλάξεις εσύ ο ίδιος μην περιμένεις να αλλάξουν και τα πράγματα.

Έτσι λοιπόν με σύνθημά μας Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας, αλλάζουμε την σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τοποθετώντας σε αυτό πρόσωπα με αναγνωρισμένη αξία και καταξιωμένα το καθένα στον χώρο του.

Στόχος μας οι νέες ιδέες που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο της υποκουλτούρας και θα οδηγήσουν του νέους σε μια επανάσταση γνώσης.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, που είναι υπεύθυνο για τι τελικές αποφάσεις και την φιλοσοφία του ΕΟΕ θα προστεθούν από 1/1/2017 οι:

Ηλίας Χριστοδουλάκης:

Έγινε γνωστός ως το όνομα πίσω από την αλυσίδα των πολυτελές ξενοδοχείων Capsis και συνεχίζει να εκπλήσει την αγορά με τις επιχειρηματικές του δράσεις και όχι μόνο. Ο Ε.Ο.Ε. συνεχίζει να μεγαλώνει και να αλληλεπιδρά με καταξιωμένους ανθρώπους με σκοπό να εμπλουτίζει την εμπειρία και την γνώση που επιθυμεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό.

Έλσα Αγοραστού:

Η Έλσα Αγοραστού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Δημόσιο ΙΕΚ Επανομής και πήρε ως αριστούχος το πτυχίο της ειδικότητας Δημοσιογραφία: Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε όλα τα είδη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δηλαδή τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα και διαδίκτυο.
Για 10 έτη (2002 – 2012) εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ωμέγα Τηλεόραση», ως ρεπόρτερ, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και της ενημερωτικής εκπομπής «Όψεις και Απόψεις». Για 3 έτη (2009 – 2012) διετέλεσε Διευθύντρια Ενημέρωσης στον προαναφερθέν σταθμό.
Από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2015 διετέλεσε Διευθύντρια Ενημέρωσης στο κανάλι «Βεργίνα Τηλεόραση» και παράλληλα παρουσίαζε την ενημερωτική εκπομπή «Όψεις και Απόψεις».
Η δημοσιογράφος παρουσιάζει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν την ίδια εκπομπή – με αρκετές πινελιές ανανέωσης – στην «Εγνατία Τηλεόραση».
Η Έλσα Αγοραστού έχει εργαστεί ως συντάκτρια και εκφωνήτρια δελτίων ειδήσεων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Παρατηρητής», «Μουσικός Γαλαξίας», ενώ είχε δική της πρωινή εκπομπή στο WEB RADIO «DeepRadio.gr».
Έχει ασχοληθεί με πολιτικό, οικονομικό και ελεύθερο ρεπορτάζ για λογαριασμό των εφημερίδων Αγγελιοφόρος, Κεντρί και Καρφίτσα, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη διαδικτυακή δημοσιογραφία συνεργαζόμενη με την ιστοσελίδα «Thestival.gr».
Από το 2007 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης.
Από το 2009 ασχολείται με την εκπαίδευση, διδάσκοντας σε τμήματα Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ενώ διατελεί και μία εκ των διορθωτών στις εξετάσεις πιστοποίησης των παραπάνω ειδικοτήτων.
Μιλά 4 ξένες γλώσσες: Αγγλικά (Proficiency Of Cambridge) , Γερμανικά (Grundstuffe), Ισπανικά (Inicial) , Ιταλικά (Diploma).

Χρήστος Μακρόπουλος:

Ο Χρήστος Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Μάδυτο στις 15 Μαρτίου του 1962. Ασχολήθηκε με τα κοινά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Σ (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης).

Είναι γενικός αρχηγός στην Ομόνοια Σταυρούπολης και μέλος στην Ομάδα, ενεργοί Πολίτες Δήμου Παύλου Μελά, όπου κατοικεί.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Πέτρος Δημητριάδης:

Ο Πέτρος Δημητριάδης είναι γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1981.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δικηγόρος Παρα Πρωτοδίκαις στην Θεσσαλονίκη.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως έκτακτος Αρχαιολόγος.

Ομιλεί Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά και κατέχει δύο πιστοποιήσεις στον Χειρισμό Η/Υ.

Ασχολείται ερασιτεχνά με τον αθλητισμό ως αθλητής δρόμων αντοχής και κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων.

Η νέα σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Πρόδρομος Κοφσανίδης (Πρόεδρος)
  2. Ευγενία Κούκουρα (Αντιπρόεδρος)
  3. Απόστολος Σταμουλάς
  4. Ηλίας Χριστοδουλάκης
  5. Έλσα Αγοραστού
  6. Χρήστος Μακρόπουλος
  7. Πέτρος Δημητριάδης

 

Γραφείο Τύπου ΕΟΕ