Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί με βάση την ιστορία διάφορων διάσημων προσώπων και αθλητών. Ποδοσφαιριστές, καλοθοσφαιριστές αλλά και για οδηγοί αγώνων έχουν μία ιστορία να μας πούνε για το τι και πως το κατάφεραν. Όμως κανείς δεν φαντάστηκε ποτέ πως θα είχαμε ταινία για έναν ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό.

Ο λόγος για τον Κάρλος Κάιζερ. Η πλήρης του ονομασία είναι Carlos Henrique Raposo και γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1963. Τον φώναζαν Κάιζερ καθώς έμοιαζε πάρα πολύ με τον γνωστό διεθνή Γερμανό ποδοσφαιρστή, Φρανζ Μπεκενμπάουερ. Τον Κάιζερ τον επέλεξαν σε πολλές ομάδες, στα 12 χρόνια του ως ποδοσφαιριστής, όμως δεν αγωνίστηκε για ούτε ένα λεπτό δηλώνοντας πως είχε ψεύτικους τραυματισμούς ή άλλες παρόμοιες δικαιολογίες. Η καριέρα του διήρκεσε από το 1979 μέχρι και το 1991.

Ο Κάρλος Κάιζερ, όπως έγινε τελικά γνωστός, έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική καριέρα, στην οποία ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με αρκετές μεγάλες ομάδες της χώρας (Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο ντα Γκάμα) καθώς και κάποιες του εξωτερικού (όπως η Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής και η Αζαξιό της Γαλλίας). Ο ίδιος όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πριν δυο χρόνια όταν και αποφάσισε να αποκαλύψει δημόσια στην τηλεόραση της Βραζιλίας την απίστευτη πορεία της καριέρας του, «ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, χωρίς να χρειάζεται να παίζω». Και τα κατάφερε. Μετά από αρκετά χρόνια εξαπάτησης, ο Κάιζερ αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο για να γίνει προσωπικός γυμναστής, απασχολούμενος ουσιαστικά με το μόνο σκέλος του ποδοσφαίρου στο οποίο ήταν πολύ καλός. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πλούσιος από το ποδόσφαιρο.

Στα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής κατάφερε να προωθήσει τον εαυτό του, μέσω ψεύτικων επαφών που είχε με μεγάλες ομάδες. Δήθεν μία μεγάλη ομάδα είχε δηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Οπότε ο ίδιος φαινότανε σαν να ήταν κάποιο μεγάλο ανερχόμενο όνομα. Σε όλη του την καριέρα, μόνο μία φορά βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα, καθώς η ομάδα του ήταν πίσω του στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων και ο προπονητής ήθελε να τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο (καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει πως ήταν “καθαρός” επιθετικός) για να βοηθήσει την ομάδα του. Την ώρα λοιπόν που έκανε ζέσταμα, παρατήρησε κάποιους φιλάθλους που έβριζαν τους συμπαίκτες του. Ο Κάιζερ όρμηξε προς αυτούς, είχαν κάποιες διαμάχες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να μην χρειαστεί να περάσει στο παιχνίδι. Οι Βρετανοί λοιπόν, αποφάσισαν να γυρίσουν την ταινία του Κάιζερ καθώς θεωρούν πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δείξουν πως κατάφερε να πετύχει όλα αυτά. Συγχρόνως θα κυκλοφορήσει και βιβλίο με την ιστορία του.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος