Μία νέα ζωή και νέες ταυτότητες σχεδιάζει να παραχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας στον Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια, μετά την απόπειρα δολοφονίας τους, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα The Sunday Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στελέχη της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI 6 βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της CIA, με σκοπό να οργανώσουν την εγκατάστασή τους σε νέα χώρα. «Θα τους προσφερθούν νέες ταυτότητες» υποστήριξε ανώνυμη πηγή, η οποία δεν αποκαλύπτεται από την εφημερίδα.

Η Βρετανική κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για την μετεγκατάσταση των Σκρίπαλ, έχει τονίσει επανειλημμένως στις υπηρεσίες ότι όλες οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, θα πρέπει να στοχεύουν μόνο στην ασφάλεια του Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.

Σύμφωνα με την ίδια ανώνυμη πηγή, ο πιο λογικός προορισμός είναι η Αμερική, καθώς είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί κάποια απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους. Γενικά, η Βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί να εγκατασταθούν σε κάποιες από τις χώρες της Συμμαχίας, η οποία είναι γνωστή με το όνομα «πέντε μάτια».( Βρετανία ,ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς)

Η υπόθεση των Σκρίπαλ, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο έχει οδηγήσει σε ρήξη τη Βρετανία και τη Ρωσία. Η Βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση τους και για αντίποινα απέλασε 23 Ρώσους διπλωμάτες. Με τη σειρά της, η Ρωσία αντέδρασε και αυτή κατηγορώντας τη Βρετανία και άλλες δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι διέπραξαν την απόπειρα δολοφονίας εναντίον των Σκρίπαλ, με σκοπό να πλήξουν το κύρος της Ρωσίας.

Αλέξανδρος Τσάλιος, Δημοσιογράφος