Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ…λέει τραγούδι του Παπάζογλου. Ένας στίχος, που θα σιγοτραγουδούν όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων με τις νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλαγές θα γίνουν φυσικά και στον αριθμό των εισακτέων.
Από 1000 που είχε προταθεί στην αρχή, τελικά το Υπ. Παιδείας άλλαξε ρότα και 500 θέσεις θα μειωθούν. Τι τραγική ειρωνεία..!! να έχει κάποιος το άγχος του διαβάσματος με μόνο του στόχο, να καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο και μέχρι τελευταία στιγμή να αλλάζουν οι αποφάσεις, ωσάν ανεμοδούρες…

 

 

 

 

 

 

Σήμερα εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την μείωση των εισακτέων,η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά, δηλαδή οι μισοί φέτος και οι άλλοι μισοί την επόμενη χρονιά. Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γιαβρόγλου ζήτησε από τους μαθητές να μην επηρεάζονται από κακοήθη δημοσιεύματα, τα οποία είναι “όπλα” στα χέρια της αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

Οι μαθητές πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, σε μια εποχή που πρωταρχικό ρόλο δεν παίζει, το τι πραγματικά θέλουν αλλά το πώς θα καταφέρουν να μπούν στην πόλη από την οποία κατάγονται. Μέσα σε όλα αυτά έχουν και τις αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι…Βέβαια κάτι τέτοιο είναι συχνό φαινόμενο για το σύστημα παιδείας της χώρας.
Στο τέλος το μόνο που αναφωνούμε είναι κάθε πέρσι και καλύτερα…

 

Για τον Τομέα Έρευνας:

Σταματία Δελησταμάτη, Δημοσιογράφος.