Το κορυφαίο στέλεχος της General Motors, η Mary Barra, είναι όχι μόνο από τις ελάχιστες γυναίκες στον κόσμο του αυτοκινήτου αλλά είναι από τα καλύτερα αμειβόμενα στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τη χρόνια που μας πέρασε οι απολαβές της έφτασαν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο προκύπτει από ένα βασικό μισθό ύψους περίπου στα 2 εκατομμυρία ευρώ, μια σειρά από άμεσες οικονομικές παροχές και φυσικά δωρεάν μετοχές. Ενδιαφέρον είναι πως τα έσοδα της κ. Barra μειώθηκαν κατά σχεδόν 634.000 ευρώ σε σχέση με το 2016.

Πολύ καλά αμειβόμενα είναι και τα υπόλοιπα στελέχη της GM όπως ο πρόεδρος Dan Ammann έχει απολαβές 9,3 εκατομμυρία δολαρία, ο αντιπρόεδρος Mark Reuss 7,7 εκατομμύρια, ο οικονομικός διευθυντής Chuck Stevens 7,1 και ο πρόεδρος των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, Alan Batey περίπου στα 6 εκατομμύρια.

Αντίστοιχα ο CEO της Ford, Jim Hackett, έχει ετήσια αποζημίωσή στα 15 εκατομμυρία δολαρία, ενώ ο επικεφαλής της FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Sergio Marchionne εισέπραξε σε μισθούς και bonus 12 εκατομμύρια δολάρια.
Οι αμοιβές των επικεφαλής των αυτοκινητιστικών ομίλων είναι σαφώς πιο χαμηλές στις ευρωπαϊκές εταιρείες. Έτσι ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας του ομίλου Volskwagen, ο Matthias Mueller εισέπραξε για το 2017 συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα θεωρήθηκαν και υπερβολικά. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως ο όμιλος Volkswagen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος από πλευράς πωλήσεων παγκοσμίως. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο γαλλο- ιαπωνικός όμιλος των Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, o επικεφαλής του οποίου, Carlos Ghosn δέχθηκε μια μείωση των απολαβών του, που το 2016 ήταν της τάξης των 9,2 εκατομμύρια ευρώ, κατά 30%.
Η Mary Barra ανέλαβε την θέση του CEO στην General Motors Company το 2014. Κάτι που την έκανε την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τον ρόλο του διευθύνων σύμβολου σε παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος