Σε σκληρές δηλώσεις για το μέλλον των έντυπων μέσων προχώρησε ο Μάρκ Τόμπσον, διευθύνων σύμβουλος των New York Times, τονίζοντας πως έχουν το πολύ 10 χρόνια ακόμα ζωής.
Στην δήλωση του στο αμερικανικό μέσο CNBC, τόνισε πως θα έχουν ακόμα 10 χρόνια ζωής στις ΗΠΑ αν και θα προτιμούσε να συνεχίσουν να επιβιώνουν τα έντυπα μέσα όσο περισσότερο γίνεται.
Ο διευθύνων σύμβουλος των NYT πρόσθεσε στη δήλωση του πως ο στόχος τους είναι να εξυπηρετούν τους συνδρομητές τους όσο περισσότερο γίνεται αλλά ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την ψηφιακή τους έκδοση. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Νέας Υόρκης είχαν πάνω από 150.000 ηλεκτρονικούς συνδρομητές στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Τα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 14%, ένα νούμερο που ξεπέρασε τις προσδοκίες των ίδιων. Ενώ οι συνδρομητές του εντύπου είναι πιο κερδοφόροι, ο Τόμσον τόνισε πως αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τους συνδρομητές του εντύπου με ψηφιακούς συνδρομητές καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα αυξάνονται. Πιστεύουν πως μπορούν να έχουν ακόμα περισσότερους ψηφιακούς συνδρομητές. Τα συνολικά έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν κατά 19,2%.
Η Village Voice της Νέας Υόρκης, έγινε μία από τις εφημερίδες που το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για να σταματήσει τις εκτυπώσεις και να συνεχίσει διαδικτυακά. Άλλα έντυπα μέσα εξαφανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο σταματώντας τις εκτυπώσεις του.

Παρά τις συνεχόμενες προσβολές που δέχτηκαν οι New York Times από τον Ντόναλντ Τράμπ μέσω Τουίτερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως δεν φαίνεται να είναι μια αποτυχημένη επιχείρηση.
Τα έσοδα της εφημερίδας ανέβηκαν κατά 10% στα 484 εκατομμύρια δολάρια παρόλο που η επιχείρηση δήλωσε πως είχε καθαρή ζημία ύψους 57,8 εκατομμυρίων ενώ πέρσι είχανε κέρδος 37 εκατομμύρια δολάρια. Το προηγούμενο έτος αποδεσμεύτηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι στην εφημερίδα λόγω της αλλαγής σε ψηφιακό μέσο.
Το 2008 η αμερικανική εφημερίδα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και ψηφιακά. Κάτω από την ηγεσία του Τόμπσον, οι New York Times έγιναν ο πρώτος δημοσιογραφικός οργανισμός στον κόσμο που ξεπέρασε τους ένα εκατομμύριο ψηφιακούς συνδρομητές.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος