Η Honda είναι έτοιμη να ξεκινήσει το λανσάρισμα του καινούργιου CR-V στην Ευρώπη τους επόμενους δύο μήνες. Το Honda CR-V θα κυκλοφορεί με turbo-βενζινοκινητήρα 4-κύλινδρου VTEC 1.5 λίτρων.

Το SUV έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο 30 mm από τον προκάτοχό του, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο χώρο για τους επιβάτες του. Ο κινητήρας βενζίνης παράγει 173 hp και ροπή 220 Nm όταν συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει 193 hp και 243 Nm όταν συνδυάζεται με μια μονάδα CVT. Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι διαθέσιμο με την επιλογή ρύθμισης της κίνησης μπροστινών τροχών και εκδόσεις πλήρους τροχού, ωστόσο το CVT έρχεται μόνο με το τελευταίο. Η Honda επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα έκδοση πετρελαίου CRV στην Ευρώπη, αλλά σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα υβριδική έκδοση το 2019, η οποία θα διαθέτει κινητήρα i-VTEC 2.0 λίτρων που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και ξεχωριστή ηλεκτρική γεννήτρια μοτέρ όπως ανέφεραν οι Ιάπωνες.

Η Honda εισήγαγε το 2018 CR-V στην Ευρώπη, μόλις λίγους μήνες μετά την προβολή του SUV στο πιο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Από την άποψη της απόδοσης, το CR-V CVT AWD θα αγγίζει τελική στα 200 km / h, με το χρόνο 0-100 km / h στα 10 δευτερόλεπτα. Με την χειροκίνητη βέβεαια έκδοση, θα έχετε υψηλότερη τελική ταχύτητα στα 210 χλμ (FWD) και 208 χλμ (AWD), μαζί με χαμηλότερο χρόνο στα 0-100 που θα είναι στα 9,2-9,8 δευτερόλεπτα. Οι μετρήσεις τωναποδόσεων είναι σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία. Το συγκεκριμένο SUV θα ανταγωνιστεί τα Hyundai Tuscon, VW Tiguan, Toyota Fortuner, Ford Endeavour και το επερχόμενο Mahindra XUV700.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει όγκο χώρου στις αποσκευές από 561 έως 1756 λίτρα. Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχει η δυνατότητα να το αγοράσει κάποιος και σε 7θέσιο. Το Honda CRV παραμένει στα οχήματα με την μεγάλη ζήτηση λόγω του μικρού μεγέθους του αλλά και της άρτιας λειτουργίας του. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Χόντα φημίζεται για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα την περασμένη χρονιά κατασκεύασε 29 εκατομμύρια κινητήρες για αυτοκίνητα, μηχανές αλλά και για σκάφη. Ο Honda CR-V είναι ένα SUV που κατασκευάζεται από την Honda από το 1995 και εισήχθη στην αγορά της Βόρειας Αμερικής το 1997. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Honda Civic με σχεδιασμό αμαξώματος SUV. Το CR-V είναι το μεσαίο όχημα SUV της Honda, τοποθετώντας το μεταξύ του μικρότερου HR-V και του μεγαλύτερου Pilot.

Νίκος Ντουντουλάκης, Δημοσιογράφος