Τον Ιούνιο του 2018 έκαναν το γύρω του κόσμου στα social media και στα μέσα επικοινωνίας φωτογραφίες από ένα παιδί δύο χρονών που έκλαιγε καθώς το χώρισαν από την μητέρα του στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Είχε προηγηθεί ταξίδι ενός μήνα από την Ονδούρα μέχρι τα σύνορα με πολλούς κινδύνους και κακές συνθήκες.

Λόγω της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, κράτησαν το παιδί μακριά από την μητέρα του για ένα μήνα. Αυτό το περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια τα πολυάριθμα περιστατικά της “μηδενικής ανοχής” του Τραμπ όπου χωρίζονται οικογένειες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, μετανάστες οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Για αυτόν τον λόγο 30 αστέρια του Χόλιγουντ ενώθηκαν σε ένα βίντεο διαβάζοντας την ιστορία της μητέρας του παιδιού που με το κλάμα του έγινε παγκόσμια γνωστό, μία από τις πολλές ιστορίες μεταναστών. Κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο βίντεο που λέγεται “Το όνομά μου είναι Μίριαν” είναι οι  Τσάντγουικ Μπόουσμαν, Έμα Τόμσον, Ράιαν Ρέινολντς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζεφ Μπρίτζες, Εϊμι Σούμερ καθώς και πολλοί άλλοι.

Σκοπός αυτού του βίντεο που δημιουργήθηκε από την Αμερικάνικη Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών για να ευαισθητοποιήσει και να δείξει την σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στα σύνορα.

Μαρία Γκατενασβίλι, Δημοσιογράφος